Sózott citrom
Leírás
Hogy a citrom héja se vesszen kárba, érdemes a már kifacsart gyümölcsöket sóval rétegezve befőttes üvegekbe tenni, majd a hűtőszekrényben vagy a kamra polcán 1-2 hétig, vagy még inkább hónapig érlelni. A citrom a só hatására levet enged. Tehetünk mellé pár szem egész borsot és egy fahéjrudat is, így már savanyúságként is fogyaszthatjuk. Az arab konyha ételeiben gyakran találkozhatunk vele.
Mikor vegyem
Inkább készítsük el magunk! De ne essünk túlzásba, mert egy kisebb üveg nagyon sokáig kitart.
hogyan tároljam
Hűvös helyen: hűtőszekrényben, vagy a kamrában.
100g Sózott citrom
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
12 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
2300 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
2300 mg
szénhidrát
rost
4 g
cukor
4 g
vitaminok