Sózott citrom

Sózott citrom

Leírás

Hogy a citrom héja se vesszen kárba, érdemes a már kifacsart gyümölcsöket sóval rétegezve befőttes üvegekbe tenni, majd a hűtőszekrényben vagy a kamra polcán 1-2 hétig, vagy még inkább hónapig érlelni. A citrom a só hatására levet enged. Tehetünk mellé pár szem egész borsot és egy fahéjrudat is, így már savanyúságként is fogyaszthatjuk. Az arab konyha ételeiben gyakran találkozhatunk vele.

Mikor vegyem

Inkább készítsük el magunk! De ne essünk túlzásba, mert egy kisebb üveg nagyon sokáig kitart.

hogyan tároljam

Hűvös helyen: hűtőszekrényben, vagy a kamrában.

100g Sózott citrom

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

12 g

víztartalom

0 g

gramm sózott citrom?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

szénhidrát

rost

4 g

cukor

4 g

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...