Csirke tagin
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
188g csirkecomb209 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
43g sózott citrom11 kcal
-
13g zöld olajbogyó15 kcal
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
170g sózott citrom43 kcal
-
50g zöld olajbogyó58 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
7g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
1417
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
53.1g csirkecomb59 kcal
-
6.4g lilahagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
3.2g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
12g sózott citrom3 kcal
-
3.5g zöld olajbogyó4 kcal
-
3.5g fekete olajbogyó4 kcal
-
8.5g cukkini1 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
Összesen
99
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1867.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 106.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7469.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 6211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 633.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5978 micro
Összesen
1417
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek tagin fűszerkeverék
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1 db sózott citrom
-
1 db sárgarépa
-
1 tk só
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csirkehúst megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A combokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. (Amennyiben kicsontoznánk a combokat, a csontot is mindenképp főzzük bele az ételbe, mert úgy jobb íze lesz.)
- A lisztet összekeverjük 2 ek fűszerkeverékkel és a sóval, majda csirkére öntjük, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol befedje a húst.
- A hagymaféléket meghámozzuk és apróra vágjuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag 2-3 cm hosszúrudakat vágunk belőle. A cukkinit, vagy padlizsánt megmossuk, és hasonlóan felvágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, majd beletesszük a húst, és minden oldalát átsütjük.
- Ezt követően kiszedjük egy tányérra.
- Kipótoljuk az olajat, és üvegesrepirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően beletesszük a maradék fűszerkeveréket, majd jól átkeverjük és visszatesszük bele a húst, valamint a sárgarépát.
- Kevés vizet öntünk rá, kb. a hús feléig érjen, majd nagy lángon felforraljuk. Alufóliával jó alaposan "lezártjuk" a serpenyőt, majd egy fedőt is teszünk rá. Nagyon kis lángon kb. 40 percig főzzük. (Én nem is takarékra teszem a gázt, hanem mintha elzárnám, így tényleg tudok "gyertyaláng" erősséget is produkálni.)
- Ezt követően levesszük róla az alufóliát és belekeverjük a felkockázottsózott citromot, afélbevágott olívabogyót, valamint a cukkinit, vagy padlizsánt.
- Még kb. 5 percig rotyogtatjuk, majd megkóstoljuk, és haszükséges utósózzuk (azért ilyenkor, mert a citrom, és olajbogyó is sós, ezért nagy valószínűség szerint már nem isszükségestöbb só).
- A legvégén rászórjuk az apróra vágott petrezselyem-, vagy korianderzöldet. Forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14714
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.
Ajánló
A tagin kuszkusszal kínálva autentikus fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A tagin egy speciális agyagedényben nagyon lassút tűzön főzött zöldséges ragu, amit leggyakrabban bárányból vagy csirkéből készítenek. A különleges fűszerkeveréket otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük, de távolkeleti boltban bekeverve is kapható.