r
Nosalty Logó

Csirke tagin

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Csirke tagin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7469.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    6211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5978 micro
Összesen 1417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A combokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. (Amennyiben kicsontoznánk a combokat, a csontot is mindenképp főzzük bele az ételbe, mert úgy jobb íze lesz.)
  2. A lisztet összekeverjük 2 ek fűszerkeverékkel és a sóval, majda csirkére öntjük, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol befedje a húst.
  3. A hagymaféléket meghámozzuk és apróra vágjuk.
  4. A sárgarépát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag 2-3 cm hosszúrudakat vágunk belőle. A cukkinit, vagy padlizsánt megmossuk, és hasonlóan felvágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, majd beletesszük a húst, és minden oldalát átsütjük.
  6. Ezt követően kiszedjük egy tányérra.
  7. Kipótoljuk az olajat, és üvegesrepirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően beletesszük a maradék fűszerkeveréket, majd jól átkeverjük és visszatesszük bele a húst, valamint a sárgarépát.
  8. Kevés vizet öntünk rá, kb. a hús feléig érjen, majd nagy lángon felforraljuk. Alufóliával jó alaposan "lezártjuk" a serpenyőt, majd egy fedőt is teszünk rá. Nagyon kis lángon kb. 40 percig főzzük. (Én nem is takarékra teszem a gázt, hanem mintha elzárnám, így tényleg tudok "gyertyaláng" erősséget is produkálni.)
  9. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és belekeverjük a felkockázottsózott citromot, afélbevágott olívabogyót, valamint a cukkinit, vagy padlizsánt.
  10. Még kb. 5 percig rotyogtatjuk, majd megkóstoljuk, és haszükséges utósózzuk (azért ilyenkor, mert a citrom, és olajbogyó is sós, ezért nagy valószínűség szerint már nem isszükségestöbb só).
  11. A legvégén rászórjuk az apróra vágott petrezselyem-, vagy korianderzöldet. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14710
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Ajánló

A tagin kuszkusszal kínálva autentikus fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke tagin
ze(n)derta 188 recept

A tagin egy speciális agyagedényben nagyon lassút tűzön főzött zöldséges ragu, amit leggyakrabban bárányból vagy csirkéből készítenek. A különleges fűszerkeveréket otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük, de távolkeleti boltban bekeverve is kapható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...