Marokkói csirke tagine-ban készítve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g csirkecomb223 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szumák0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
21g sózott citrom5 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
90g füge66 kcal
Összesen
358
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g csirkecomb890 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g szumák0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
85g sózott citrom21 kcal
-
6g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
360g füge264 kcal
Összesen
1432
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
47.9g csirkecomb53 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g szumák0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5.1g sózott citrom1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
9 kcal
-
15g csirke alaplé1 kcal
-
21.6g füge16 kcal
Összesen
85
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1442.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 141.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
358
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5770.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 4653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 567.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
1432
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkecomb
-
1 teáskanál koriandermag
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál kurkuma
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kk szumák
-
1 csipet sáfrány
-
1 kk gyömbér
-
0.5 kk cayenne paprika
-
3 db szegfűszeg
-
0.5 db sózott citrom
-
1 teáskanál só
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 dl görög joghurt
-
2.5 dl csirke alaplé
-
4 db füge
Elkészítés
- A fűszereket megőröljük, összekeverjük a joghurttal és egy kanál olajjal, majd a félbevágott csirkecombokat betesszük pácolódni ebbe a fűszeres keverékbe. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk.
- A bepácolt húst tagine-ba (de nagyon megfelel egy vastag falú, nagyobb lábas is) halmozzuk, aláöntünk egy csésze csirke alaplevet, és a fügéket a húsdarabok közé tesszük. A sózott citrom belsejét eldobjuk, és csak a héját használjuk, néhány darabra felvágva.
- A tálat lefedjük, 120 fokos sütőben hőlégkeverésen kb. 2 óra alatt omlósra pároljuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x22
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 27203
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Végre megjött a tagine-om, amit a "Konyhafőnök receptverseny" nyerteseként választhattam magamnak a webshopban. Tudom, hogy az arab konyha ezt az ételt nem készíti joghurttal, ámde a hasonló ízvilágú indiai igen. Én pedig azt nagyon kedvelem. A lényeg úgy is az volt, hogy lassú tűzön, tagine-ban készüljön el a hús. Marokkóban édes gyümölcsökkel teszik teltebbé az ízeket, de ezt csak én szeretem így, családom egyéb tagjai nem, így édesítésnek a kertben szedett friss, édes fügéket használtam. Én is ettem meg mindet.