r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizottó parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Sütőtökös rizottó parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2667 micro
  • β-crypt
    2187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10669 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    821 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy evőkanál olívaolajon a rizst kicsit felhevítjük, majd felengedjük a dl borral, és folyamatos keverés mellett hígítjuk a húsleves vagy zöldségalaplével.
  2. Amikor majdnem puha a rizs, hozzáadjuk a megturmixolt tököt, majd a mascarponét belekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket. ( érdemes kóstolni, hogy ízlésnek megfelelően állítsuk be a fűszerezést, frissen reszelt gyömbért is adhatunk hozzá.)
  3. A legvégén hozzákeverjük a parmezánt. Néhány kocka sült tököt és zsályalevelet olívaolajon felforrósítunk , a rizottó tetejére tesszük és parmezánnal meghintve kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 345
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös rizottó parmezánnal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...