r
Nosalty Logó

Sütőtökös krokett keleties mártogatóssal Lakatos Márktól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös krokett keleties mártogatóssal Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krokett

Mártogatós

Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krokett

Mártogatós

Összesen 2404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krokett

Mártogatós

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    2818 micro
  • β-crypt
    1825 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7632.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    6341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    11272 micro
  • β-crypt
    7299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3010 micro
Összesen 2404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    517 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Krokett

Mártogatós

Elkészítés

Krokett

  1. A sütőtököt kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Megsózzuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (nem szabad túlságosan szétfőzni).
  2. Felkockázzuk a bacont és a hagymát. Alacsony hőmérsékleten, egy teflonserpenyőben elkezdjük megfonnyasztani a finomra vágott hagymát és az apróra vágott bacont a margarinon. Hozzádobunk pár levél rozmaringot.
  3. A megsült sütőtököket picit hagyjuk hűlni, majd kiszedjük a héjából, és egy tálban összetörjük. Hozzákeverjük a baconös, hagymás margarint, megborsozzuk.
  4. A keverékből golyókat készítünk, egy pár percre fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen panírozni.
  5. Felverünk két tojást egy evőkanál vízzel. A golyókat lisztbe, tojásba, majd a panko morzsába forgatjuk. Egy pár percig állni hagyjuk, hogy a liszt felszívjon némi nedvességet, majd közepesen forró olajban kisütjük.

Mártogatós

  1. Fél evőkanál sütőmargarint egy teflon serpenyőben felmelegítünk. Összevágunk egy csokor petrezselymet, egy gerezd fokhagymát és 2 darab pici chilit. Beledobjuk a serpenyőbe, hogy kiengedjék az ízüket.
  2. Hozzáöntjük a szójaszószt, egy citrom levét, a balzsamecetet és a tabascot. Egy picit hagyjuk hogy sűrűsödjön, ez azt jelenti hogy a vizet egy picit kiforraljuk belőle.
  3. Egy kis tálkában találjuk, és a kroketteket ízlés szerint mártogatjuk benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3310
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán különleges bulifalatka, ami a vasárnapi ebédlőasztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Krokett

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...