r
Nosalty Logó

Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Thisandthat
Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 3164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3396.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 3164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    798 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Elkészítés

Hús

  1. A karajt előkészítjük a sütéshez, szeleteljük (kb. 6 szelet jön ki ebből az adagból).
  2. A szeleteket borssal és szárított zsályával fűszerezzük (só nem kell hozzá).
  3. A tepsi alját meglocsoljuk olajjal, ráfektetjük a húsokat, és néhány szem borókabogyót adunk hozzá.
  4. Fólia alatt kezdjük sütni 170 fokon (kb. 40 percig), majd fólia nélkül, miután a hús megpuhult és kifehéredett. Miután kapott egy kis színt, el is készült, ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki.

Bormártás

  1. Az újhagymát apróra vágjuk, majd megfuttatjuk a margarinon (1-2 perc).
  2. Öntsük fel a levesalaplével és a vörösborral.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával (egyéb zöldfűszer is mehet hozzá, mint pl. a bazsalikom, majoránna, oregánó, citromfű).
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és annyi cukrot, amennyit igényel.
  5. Forrásig főzzük.

Burgonyapalacsinta

  1. A burgonyát hámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi (a vizet nem kell sózni).
  2. A puhára főtt krumplit pépesre törjük, és hozzákeverjük a lisztet, sót, tejet, olajat és annyi vizet, amennyit felvesz.
  3. Az állaga olyan legyen, mint az amerikai palacsintáé (tehát sűrűbb, mint a hagyományos palacsintáé).
  4. Hevítsük fel a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat, ahogy azt hagyományosan tenni szoktuk.
  5. Arra kell figyelni, hogy serpenyő ne legyen túl forró, mert a hozzáadott krumpli miatt könnyebben ég le, és lassabban is sül, mint a hagyományos palacsinta.
  6. Tálalásnál tegyük a palacsintákra a húst, és locsoljuk meg a bormártással. Hármuk ízkombinációja igazán izgalmas élményt nyújt, érdemes elkészíteni!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6471
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült karaj bormártással és burgonyapalacsintával
Thisandthat 161 recept

Ez volt a húsvéti vacsink. Nagyon finom lett, így gondoltam, megosztom Veletek!

Hozzávalók

Hús

Bormártás

Burgonyapalacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...