r
Nosalty Logó

Sült csirkemell eperszósszal és mandulás burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Sült csirkemell eperszósszal és mandulás burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

635
Kalória
41g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
391g
Víz
217.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
21.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5265.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    227 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Sült csirkemell

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, kis lángon serpenyőben minden oldalát addig sütjük, míg kívül pirulni kezd.
  2. Tálalásnál felszeletelve kínáljuk.

Eperszósz

  1. Az epret és a meggyet a rozéban és a narancs kicsavart levében feltesszük forralni.
  2. Hozzáadunk egy-két kanál mézet, kevés fahéjat, és forraljuk, míg be nem kezd sűrűsödni a leve.

Mandulás burgonyapüré

  1. A burgonyát vékonyan meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük a levét. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt, robotgéppel kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, amivel még lesz tartása.
  3. Még forrón hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy csipet szerecsendiót is reszelhetünk bele.
  4. A mandulapelyhet egy száraz serpenyőben világos mogyoróbarnára pirítjuk, és a burgonya tetejére szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Eperszezonban mi másból készíthetnék szószt. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!