r
Nosalty Logó

Sült csirkecombok gombával és dióba forgatott túrógombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült csirkecombok gombával és dióba forgatott túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác

A hús

Túrógombóc

Összesen 972 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác

A hús

Túrógombóc

Összesen 2916 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác

A hús

Túrógombóc

Összesen 148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.7 g
  • Cink
    438 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    338 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 972 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8585 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 2916 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    832 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A pác

A hús

Túrógombóc

Elkészítés

A pác

  1. A páchoz való olajat, zöldségeket, fűszereket késes robotgépben összeaprítjuk, sütőzacskóba csomagolva a hússal összeházasítjuk, hagyjuk érlelődni egy órát.

A hús

  1. A bepácolt húst a sütőzacskóban 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt omlósra sütjük.
  2. A sütőzacskót felnyitjuk, a combokat tálra tesszük, letakarjuk.
  3. A megmaradt szaftot lábasba csorgatjuk, hozzáadjuk a negyedekre vágott barna csiperkét, és kevés borssal, kakukkfűvel átpirítjuk, majd felengedjük fél pohár fehérborral, és összeforraljuk, míg kezd besűrűsödni (5-6 perc).

Túrógombóc

  1. A túrót, a fűszereket, a tojást és a búzadarát összedolgozzuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A masszából közepes gombócokat gyúrunk (20 db), és forró sós vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, még főzzük egy percig, majd kimerjük, lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a durvára darált diót kevés frissen őrölt fekete bors társaságában. A lecsepegtetett túrógombócokat ebbe forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 501
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkecombok gombával és dióba forgatott túrógombóccal
Évi néni 1830 recept

A szokásos kezdet: benézek a hűtőbe, látom ott egy csomag túró, amit megpróbálok valamilyen módon elsütni fiamnak. Köré pedig a következőket gondoltam.

Hozzávalók

A pác

A hús

Túrógombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...