r
Nosalty Logó

Subuta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Subuta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 1588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 4763 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Összesen 385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    2412 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    452.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 4763 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    585 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A zöldségeket és a húst vágjuk falatnyi, hasonló formájú és méretű darabokra.
  2. A húst pácoljuk 20 percig a fent leírt összetételű pácban.
  3. Ezalatt a feldarabolt zöldségeket a már felforrósított sütőolajba tegyük, és merítsük meg benne fél percig, közben néhányszor keverjük meg, -ettől fényesek, ropogósak és édesek lesznek-, ezután tegyük őket félre egy konyhai törlőpapírra helyezve.
  4. Ezután a húson a sor, forgassuk meg keményítőporban, és addig süssük a forró olajban, amíg a bunda megkeményedik a darabokon, majd helyezzük ezt is konyhai papírtörlőre (eredetileg kétszer kéne így átsütni a húst, így tovább marad ropogós, de kihagyható ez a lépés).
  5. Egy tejforralóban forraljuk össze a szósz összetevőit, majd a keményítős keverékkel sűrítsük be méz/ olajszerű állagúra.
  6. A húst és a zöldségeket helyezzük a wokba, és egy szűrőn keresztül csurgassuk rá a szószt, és néhányszor keverjük át az ételt, hogy mindent éppen bevonjon a szósz.
  7. Frissen főtt rizzsel tálaljuk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12770
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édes-savanyú sertés Japánban is nagyon népszerű kínai étel, bár ott sokkal jobb minőségben készül, mint nálunk. Ott Szúbutának hívják. Ez az étel Kína kantoni regionális konyhájának remeke, és érdekes módon ma már ott is gyakran készül ketchuppal és worchestershire szósszal, ami brit hatásnak tudható be. Ennél a receptnél a hozzávalók állaga is nagyon fontos, aminek eléréséhez olajban kell sütni az összetevőket. A szósz pedig nem a szokványos büfés sztenderd trutyi, hanem egy hígabb, de intenzív ízű máz, ami minden falatot körülölel. Akinek esetleg túl zsíros lenne a hagyományos, olajban sütéses módszer miatt, egyszerűen wokban is süthet mindent egy kevés olajon, a receptben található szószt használva. A blogomon olvashatsz róla bővebben.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...