- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
A húshoz
-
50g sertéslapocka118 kcal
-
27g pritaminpaprika6 kcal
-
27g pritaminpaprika6 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
33g ananász9 kcal
-
142g napraforgó olaj1252 kcal
A páchoz
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3 kcal
-
102 kcal
A szószhoz
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
A húshoz
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g ananász26 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A páchoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8 kcal
-
305 kcal
A szószhoz
-
60g ketchup61 kcal
-
16g kínai rizsbor21 kcal
-
8 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
10g osztrigaszósz5 kcal
-
60g víz0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13 kcal
-
16g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
A húshoz
-
12.1g sertéslapocka29 kcal
-
6.5g pritaminpaprika1 kcal
-
6.5g pritaminpaprika1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
8.1g ananász2 kcal
-
34.4g napraforgó olaj304 kcal
A páchoz
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g kínai rizsbor1 kcal
-
6.5g étkezési keményítő25 kcal
A szószhoz
-
4.9g ketchup5 kcal
-
1.3g kínai rizsbor2 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
2.4g nádcukor9 kcal
-
0.8g osztrigaszósz0 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g burgonyakeményítő1 kcal
-
1.3g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 781 micro
-
β-crypt 214 micro
-
Likopin 2412 micro
-
Lut-zea 57 micro
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 452.8 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 208 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2342.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 1698 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 507.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2343 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 7237 micro
-
Lut-zea 170 micro
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 585 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
A páchoz
-
1 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
1 csipet fehér bors
-
4 púpozott ek étkezési keményítő
A szószhoz
-
4 ek ketchup
-
1 ek worcestershire-szósz
-
3 ek nádcukor
-
60 ml víz
-
2 ek víz
Elkészítés
A húshoz
- A zöldségeket és a húst vágjuk falatnyi, hasonló formájú és méretű darabokra.
- A húst pácoljuk 20 percig a fent leírt összetételű pácban.
- Ezalatt a feldarabolt zöldségeket a már felforrósított sütőolajba tegyük, és merítsük meg benne fél percig, közben néhányszor keverjük meg, -ettől fényesek, ropogósak és édesek lesznek-, ezután tegyük őket félre egy konyhai törlőpapírra helyezve.
- Ezután a húson a sor, forgassuk meg keményítőporban, és addig süssük a forró olajban, amíg a bunda megkeményedik a darabokon, majd helyezzük ezt is konyhai papírtörlőre (eredetileg kétszer kéne így átsütni a húst, így tovább marad ropogós, de kihagyható ez a lépés).
- Egy tejforralóban forraljuk össze a szósz összetevőit, majd a keményítős keverékkel sűrítsük be méz/ olajszerű állagúra.
- A húst és a zöldségeket helyezzük a wokba, és egy szűrőn keresztül csurgassuk rá a szószt, és néhányszor keverjük át az ételt, hogy mindent éppen bevonjon a szósz.
- Frissen főtt rizzsel tálaljuk!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12770
- Feltöltés dátuma: 2013. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az édes-savanyú sertés Japánban is nagyon népszerű kínai étel, bár ott sokkal jobb minőségben készül, mint nálunk. Ott Szúbutának hívják. Ez az étel Kína kantoni regionális konyhájának remeke, és érdekes módon ma már ott is gyakran készül ketchuppal és worchestershire szósszal, ami brit hatásnak tudható be. Ennél a receptnél a hozzávalók állaga is nagyon fontos, aminek eléréséhez olajban kell sütni az összetevőket. A szósz pedig nem a szokványos büfés sztenderd trutyi, hanem egy hígabb, de intenzív ízű máz, ami minden falatot körülölel. Akinek esetleg túl zsíros lenne a hagyományos, olajban sütéses módszer miatt, egyszerűen wokban is süthet mindent egy kevés olajon, a receptben található szószt használva. A blogomon olvashatsz róla bővebben.