Stefánia szelet őzgerincben Boszitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
72g főtt tojás112 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
22g zsemle59 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
764
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3819
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
47.4g darált sertéshús86 kcal
-
17.1g főtt tojás26 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
5.1g zsemle14 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
2.4g sertészsír21 kcal
-
5.7g fokhagyma8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
181
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
764
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 290.1 g
Zsír
-
Összesen 234.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 2575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7331.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 408 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 3443 mg
-
Nátrium 2104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1308.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1114 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 679 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 2275 mg
-
Retinol - A vitamin: 815 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3186 micro
-
β-crypt 791 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4368 micro
Összesen
3819
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
6 db főtt tojás
-
2 db zsemle
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 dkg sertészsír
-
2 db fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
- Egy kisebb tálba beáztatjuk a zsemlét egy kis tejes vízbe.
- Feltesszük a 6 db tojást megfőzni keményre.
- Apróra vágjuk a hagymát, és kb. 5 dkg zsiradékban megpároljuk, majd kicsit pirítjuk.
- Közben a fokhagymát kipréseljük, és a hagymához adjuk. Kicsit még együtt pirítjuk, majd félretesszük.
- Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst. Hozzátesszük a kinyomkodott zsemlét. Beleteszünk 2 db egész tojást.
- A hagymát is beleöntjük. Befűszerezzük ízlésünk szerint. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk. Pihentetjük a hűtőben kb. 15 percet.
- Van, aki szokott a masszába zsemlemorzsát is tenni, főleg ha túl lágyra sikerül. Én nem tettem most bele.
- Amíg pihen a massza, előkészítjük a formát, és bemelegítjük a sütőt.
- Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával úgy, hogy kilógjon az oldalán. Teszünk zsiradékot az alufóliára, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A massza felét belesimítjuk a formába, majd szépen belesorakoztatjuk a főtt tojásokat. Úgy tegyük, hogy a hegyesebb végéből egy picit levágunk, hogy legyen tojás minden szeletnél.
- Rátesszük a másik felét a masszának, és jól belenyomkodjuk. Teszünk rá kevéske zsiradékot és zsemlemorzsát.
- Rátakarjuk az alufóliát, de vágjunk még le egy nagyobb darabot, és azzal is betakarjuk, hogy ne nagyon jöjjön ki lé.
- Mehet a sütőbe kb. 50-60 percre. Figyeljük, mert ha mégis jön ki kicsi lé, tenni kell alá egy tepsit, hogy felfogja.
- Az idő leteltekor előveszünk egy sima sütőlapot v. tepsit. Az őzgerinces husiról levesszük a felső alufóliát, és beterítjük a sütőlapra úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre a "tálcára" ráborítjuk az őzgerinc tartalmát. Óvatosan kell, mert jön ki lé, amire szükségünk lesz a burgonyánál.
- Levesszük az alufóliát, és a felfogott zsiradékkal szépen átkenjük a husinkat. 1 tojást felverünk, és ezzel is átkenjük a husinkat. Kenegessük addig, amíg elfogy a tojás.
- Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ha már szép barna a stefániánk a tojástól, készen vagyunk.
- Kicsit hagyjuk hűlni, és akkor már szépen szeletelhető.
- Köretnek adjunk hozzá egyszerűen sós vízben főzött burgonyát, és öntsük nyakon a felfogott zsiradékkal. Nagyon finom így!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 517
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 310
- Össznézettség: 301832
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Ajánló
Ebédre vagy hidegtálhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Régen készítettem stefániát, gondoltam itt az ideje. Én mindig így készítem, és nagyon finom. Ha valaki nem akarja "pirosra", kihagyható a pirospaprika. A férjem nem rajong a zsemlemorzsáért, ezért szoktam nagyon keveset használni. Ha valaki szereti, tehet bele többet, sőt magába a masszába is 1-2 kanállal. Valamikor a Főzniakarok.hu-ról tanultam meg a fasírt készítését (köszönet érte), a stefániát már én fejleszettem tovább.