r
Nosalty Logó

Stefánia szelet őzgerincben Boszitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Stefánia szelet őzgerincben Boszitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3819 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 764 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7331.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    679 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    2275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3186 micro
  • β-crypt
    791 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4368 micro
Összesen 3819 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálba beáztatjuk a zsemlét egy kis tejes vízbe.
  2. Feltesszük a 6 db tojást megfőzni keményre.
  3. Apróra vágjuk a hagymát, és kb. 5 dkg zsiradékban megpároljuk, majd kicsit pirítjuk.
  4. Közben a fokhagymát kipréseljük, és a hagymához adjuk. Kicsit még együtt pirítjuk, majd félretesszük.
  5. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst. Hozzátesszük a kinyomkodott zsemlét. Beleteszünk 2 db egész tojást.
  6. A hagymát is beleöntjük. Befűszerezzük ízlésünk szerint. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk. Pihentetjük a hűtőben kb. 15 percet.
  7. Van, aki szokott a masszába zsemlemorzsát is tenni, főleg ha túl lágyra sikerül. Én nem tettem most bele.
  8. Amíg pihen a massza, előkészítjük a formát, és bemelegítjük a sütőt.
  9. Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával úgy, hogy kilógjon az oldalán. Teszünk zsiradékot az alufóliára, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  10. A massza felét belesimítjuk a formába, majd szépen belesorakoztatjuk a főtt tojásokat. Úgy tegyük, hogy a hegyesebb végéből egy picit levágunk, hogy legyen tojás minden szeletnél.
  11. Rátesszük a másik felét a masszának, és jól belenyomkodjuk. Teszünk rá kevéske zsiradékot és zsemlemorzsát.
  12. Rátakarjuk az alufóliát, de vágjunk még le egy nagyobb darabot, és azzal is betakarjuk, hogy ne nagyon jöjjön ki lé.
  13. Mehet a sütőbe kb. 50-60 percre. Figyeljük, mert ha mégis jön ki kicsi lé, tenni kell alá egy tepsit, hogy felfogja.
  14. Az idő leteltekor előveszünk egy sima sütőlapot v. tepsit. Az őzgerinces husiról levesszük a felső alufóliát, és beterítjük a sütőlapra úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre a "tálcára" ráborítjuk az őzgerinc tartalmát. Óvatosan kell, mert jön ki lé, amire szükségünk lesz a burgonyánál.
  15. Levesszük az alufóliát, és a felfogott zsiradékkal szépen átkenjük a husinkat. 1 tojást felverünk, és ezzel is átkenjük a husinkat. Kenegessük addig, amíg elfogy a tojás.
  16. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ha már szép barna a stefániánk a tojástól, készen vagyunk.
  17. Kicsit hagyjuk hűlni, és akkor már szépen szeletelhető.
  18. Köretnek adjunk hozzá egyszerűen sós vízben főzött burgonyát, és öntsük nyakon a felfogott zsiradékkal. Nagyon finom így!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 517
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 301832
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Ajánló

Ebédre vagy hidegtálhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen készítettem stefániát, gondoltam itt az ideje. Én mindig így készítem, és nagyon finom. Ha valaki nem akarja "pirosra", kihagyható a pirospaprika. A férjem nem rajong a zsemlemorzsáért, ezért szoktam nagyon keveset használni. Ha valaki szereti, tehet bele többet, sőt magába a masszába is 1-2 kanállal. Valamikor a Főzniakarok.hu-ról tanultam meg a fasírt készítését (köszönet érte), a stefániát már én fejleszettem tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...