r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne hús nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Linda
Spenótos lasagne hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3971.7 g
  • Cink
    437 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    342 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    43 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6967 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23158 micro
  • Lut-zea
    14066 micro
Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    180 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11915.1 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2317 mg
  • Vas
    1026 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    3837 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2070 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20902 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    42198 micro
Összesen 3108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2975 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Másfél gerezd fokhagymát megpirítunk egy kevés olívaolajon a bazsalikom, oregánó és bors társaságában. Amikor megpirult, hozzáöntjük a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, és kicsit hagyjuk rotyogni (nem kell neki sok).
  2. A spenótos töltelékhez a spenótot kiolvasztjuk, leszűrjük a levét, és egy tálban összekeverjük a túróval és a felaprított zöldhagymával. Hozzáadjuk a maradék összenyomott fokhagymát, a szerecsendiót, kevés bazsalikomot. Sózzuk, öntünk bele egy kevés olívaolajat, és jól összekeverjük.
  3. Egy tepsiben rétegezzük. Először, mielőtt az első sor tésztát lerakjuk, tegyünk alá egy keveset a paradicsomos töltelékből, hogy ne ragadjon le. Majd jön egy réteg tészta, azt megkenjük paradicsommal, arra jön a spenótos töltelék, majd reszelt sajt. Én három réteget szoktam ebből a mennyiségből csinálni.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4496
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnak volt egy elég hosszú korszak az életében, amikor vegetáriánus volt. Akkoriban sokszor sütött ilyen lasagnét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...