r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Spenótos-fetás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4681 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8814 micro
Összesen 549 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9774.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    3938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    971 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    23404 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44069 micro
Összesen 2745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szétnyitjuk, és vékonyra klopfoljuk.
  2. Fél dl olívaolajba tesszük a csipetnyi fűszereket, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet, pirospaprika- illetve a fokhagymaport, borsot, és ízlés szerint sózzuk a pácot. Ezzel kenjük meg a csirkemellek mindkét oldalát.
  3. A fokhagymagerezdeket zúzzuk meg, majd 2 ek olívaolajon futtassuk át, majd tegyük rá az előzőleg felengedett mirelit spenótot (ha friss, akkor a megtisztított megmosott és lecsepegtetett spenótot). Sózzuk, és pároljuk meg 10-15 perc alatt, amíg a nedvesség nagy része elpárolog belőle.
  4. Ha kész, akkor a csirkemelleken oszlassuk el. Majd a kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, keverjük el a feta sajttal, tegyük a csirkemellekre, tekerjük fel. Ha szükséges, fogvájóval tűzzük meg.
  5. Egy hőálló tál alját kenjük ki a maradék olajjal, a 2 vöröshagymát karikázzuk fel, majd tegyük bele, az almával tegyük ugyanezt, és erre fektessük a göngyölt csirkéket. Fóliával lefedve közepes hőfokon 40-50 percig süssük, majd vegyük le a fóliát, és reszeljünk rá 10 dkg félkemény sajtot, majd pirítsuk tovább.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10576
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Ajánló

Párolt zöldségek, burgonyapüré és félédes fehérbor illik hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredendően amerikai recept, az eredetiben spenót, sajt, bacon van, ez egy kicsit olaszos-görögös verzió, és talán egészségesebb is, bacon nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...