r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgás-sonkás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7588.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1203 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    6593 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7574 micro
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk. A citromlével, porcukorral, sóval feltesszük főzni az alaposan megmosott spárgákat. Kb. 7-8 percig főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, és hideg vízzel leöblítjük. A spárga fejét (kb. a szár felénél) levágjuk. A szárakat botmixerrel pürésítjük.
  2. 8 dl tejet a kakukkfűlevelekkel, oregánóval, szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk. Közben a maradék 2 dl tejet kikeverjük az étkezési keményítővel. Közben a parmezánt is lereszeljük. A felforrt tejet besűrítjük a kikevert étkezési keményítővel. Belekeverjük a pépesített spárgát, majd belekeverjük a sajt felét.
  3. A sonkát és a kicsumázott, megmosott paprikát kockákra vágjuk.
  4. Egy tűzálló tepsit kivajazunk. Belekenünk egy réteget a spárgás mártásból. Kirakjuk a lasagne tésztalapokkal. Majd megint a spárgamártás következik. A spárgafejekből félreteszünk a tetejére, a többit elosztjuk a mártáson a sonkával és a paprikával. Erre megint tészta következik, majd a maradék spárgamártás. Erre elrendezzük a félretett spárgafejeket. Megszórjuk a maradék parmezánsajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  5. Pár percet pihentetjük az aranybarnára sült lasagne-t, majd kockára vágva melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1310
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-sonkás lasagne
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Lajos Mari receptjei között találtam. Nagyon megtetszett, mert  a zöldspárgát nagyon szeretem. És mondhatom, hogy nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 149 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...