Spárgás-sonkás lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
167g tej93 kcal
-
44 kcal
-
21g parmezán sajt82 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
33g főtt sonka47 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g zöldspárga210 kcal
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
267 kcal
-
125g parmezán sajt490 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
200g főtt sonka280 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2917
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45g zöldspárga6 kcal
-
7.5g lasagne tészta28 kcal
-
30g tej17 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
-
3.6g kápia paprika1 kcal
-
6g főtt sonka8 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
87
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1264.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 195 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1099 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1262 micro
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 162.7 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7588.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 2992 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1945 mg
-
Nátrium 2019 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1170.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 451 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1203 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 6593 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7574 micro
Összesen
2917
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lasagne tészta
-
1 l tej
-
7 dkg étkezési keményítő
-
12.5 dkg parmezán sajt
-
1 közepes db kápia paprika
-
20 dkg főtt sonka
-
1 dkg vaj
-
3 ek citromlé
-
1.5 dkg porcukor
-
2 szál kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
só ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál szerecsendió
Elkészítés
- A spárgákat megtisztítjuk. A citromlével, porcukorral, sóval feltesszük főzni az alaposan megmosott spárgákat. Kb. 7-8 percig főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, és hideg vízzel leöblítjük. A spárga fejét (kb. a szár felénél) levágjuk. A szárakat botmixerrel pürésítjük.
- 8 dl tejet a kakukkfűlevelekkel, oregánóval, szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk. Közben a maradék 2 dl tejet kikeverjük az étkezési keményítővel. Közben a parmezánt is lereszeljük. A felforrt tejet besűrítjük a kikevert étkezési keményítővel. Belekeverjük a pépesített spárgát, majd belekeverjük a sajt felét.
- A sonkát és a kicsumázott, megmosott paprikát kockákra vágjuk.
- Egy tűzálló tepsit kivajazunk. Belekenünk egy réteget a spárgás mártásból. Kirakjuk a lasagne tésztalapokkal. Majd megint a spárgamártás következik. A spárgafejekből félreteszünk a tetejére, a többit elosztjuk a mártáson a sonkával és a paprikával. Erre megint tészta következik, majd a maradék spárgamártás. Erre elrendezzük a félretett spárgafejeket. Megszórjuk a maradék parmezánsajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
- Pár percet pihentetjük az aranybarnára sült lasagne-t, majd kockára vágva melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1312
- Feltöltés dátuma: 2014. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a receptet Lajos Mari receptjei között találtam. Nagyon megtetszett, mert a zöldspárgát nagyon szeretem. És mondhatom, hogy nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 149 kalória van.