Spárgás-rukkolás szósz tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
4g olívaolaj35 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
70g virsli188 kcal
-
17g rukkola4 kcal
-
42g feta sajt110 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
125g hosszúmetélt464 kcal
-
12 kcal
A tálaláshoz
-
13g paradicsom2 kcal
-
5g rukkola1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
1 kcal
Összesen
1016
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
420g virsli1130 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
750g hosszúmetélt2783 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
80g paradicsom14 kcal
-
30g rukkola8 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
50g salátakeverék7 kcal
Összesen
6102
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
5.4g póréhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.6g csiperkegomba3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g zöldborsó4 kcal
-
13.6g zöldspárga2 kcal
-
8.2g paradicsom1 kcal
-
11.4g virsli31 kcal
-
2.7g rukkola1 kcal
-
6.8g feta sajt18 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
20.4g hosszúmetélt76 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0.8g rukkola0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
1.4g salátakeverék0 kcal
Összesen
165
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2578.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 359.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1343 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1630 micro
-
Lut-zea 2491 micro
Összesen
1016
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 235.3 g
Zsír
-
Összesen 278.7 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 777 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15470.1 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 689 mg
-
Kálcium 3163 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 820 mg
-
Foszfor 4164 mg
-
Nátrium 6522 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 672.4 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 2158.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2021 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 486 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2551 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 1329 micro
-
α-karotin 457 micro
-
β-karotin 8058 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9777 micro
-
Lut-zea 14948 micro
Összesen
6102
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 266 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
500 g csiperkegomba
-
200 g zöldborsó
-
500 g zöldspárga
-
3 db paradicsom
-
420 g virsli
-
100 g rukkola
-
250 g feta sajt
-
750 g hosszúmetélt
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 kis db paradicsom
-
3 dkg rukkola
-
snidling ízlés szerint
-
5 dkg salátakeverék
Elkészítés
A tésztához
- A lábasba tesszük az olívaolajat, a felszeletelt póréhagymát és finomra vágott fokhagymát, sót, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
- A gombát tisztítjuk, felezzük, majd negyed szeletekre vágjuk. A spárgát mossuk, a végét letörjük, ahol engedi, azaz elpattan, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- A lábasba tesszük a gombát, és fedő alatt pároljuk tovább kis lángon, amikor levet eresztett, beletesszük a spárgát, a zöldborsót is, és fedő alatt pároljuk, főzzük tovább. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
- Beletesszük a két nagy marék rukkolát, elkeverjük, meg a felkarikázott virsliket is beletesszük, ismét kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Az egész kb. 25-30 perc alatt párolódik össze, kóstoljunk meg mindent, ha puha, ekkor tesszük bele a paradicsomot negyedelve, a tejszínt, és összeforraljuk.
- Kifőzzük az olajos, sós vízben a szélesmetéltet, leszűrjük (6-8 perc alatt).
- Tálaljuk a gombás-zöldborsós-spárgás tejszínes szósszal. Tálalásnál díszítsük friss salátákkal, paradicsommal, erre a salátaágyra rakjuk a feta sajt kockákat.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3080
- Feltöltés dátuma: 2011. május 23.
Ajánló
Finom fehér bor, reszelt sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Könnyedebb hús nélküli tejszínes szószt szerettünk volna enni szélesmetélttel. De! - beleszerettem volna csempészni a rukkolát is, amit mi szívesen eszünk vegyes salátában a lányommal, de a fiamnak is és a férjemnek is szerettem volna az ételbe úgy belerakni, hogy finom is legyen, látványos is, és ezáltal el is fogyjon, megegyék. Sikerült:-))) Nagyon tetszett látványra nekik is az étel, és örömmel fogyasztották. Így ehető lett a rukkola, a család férfitagjai szerint.:-) Természetesen, aki frissen szereti, ne tegye bele főzés közben, hanem a legvégén a szószt keverje át a friss levelekkel, és tegyen párat a tetejére is.