r
Nosalty Logó

Spárgás-rukkolás szósz tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spárgás-rukkolás szósz tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 6102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    235.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15470.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    3163 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    4164 mg
  • Nátrium
    6522 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2551 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    457 micro
  • β-karotin
    8058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9777 micro
  • Lut-zea
    14948 micro
Összesen 6102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lábasba tesszük az olívaolajat, a felszeletelt póréhagymát és finomra vágott fokhagymát, sót, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  2. A gombát tisztítjuk, felezzük, majd negyed szeletekre vágjuk. A spárgát mossuk, a végét letörjük, ahol engedi, azaz elpattan, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A lábasba tesszük a gombát, és fedő alatt pároljuk tovább kis lángon, amikor levet eresztett, beletesszük a spárgát, a zöldborsót is, és fedő alatt pároljuk, főzzük tovább. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
  4. Beletesszük a két nagy marék rukkolát, elkeverjük, meg a felkarikázott virsliket is beletesszük, ismét kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Az egész kb. 25-30 perc alatt párolódik össze, kóstoljunk meg mindent, ha puha, ekkor tesszük bele a paradicsomot negyedelve, a tejszínt, és összeforraljuk.
  6. Kifőzzük az olajos, sós vízben a szélesmetéltet, leszűrjük (6-8 perc alatt).
  7. Tálaljuk a gombás-zöldborsós-spárgás tejszínes szósszal. Tálalásnál díszítsük friss salátákkal, paradicsommal, erre a salátaágyra rakjuk a feta sajt kockákat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3080
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Finom fehér bor, reszelt sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-rukkolás szósz tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Könnyedebb hús nélküli tejszínes szószt szerettünk volna enni szélesmetélttel. De! - beleszerettem volna csempészni a rukkolát is, amit mi szívesen eszünk vegyes salátában a lányommal, de a fiamnak is és a férjemnek is szerettem volna az ételbe úgy belerakni, hogy finom is legyen, látványos is, és ezáltal el is fogyjon, megegyék. Sikerült:-))) Nagyon tetszett látványra nekik is az étel, és örömmel fogyasztották. Így ehető lett  a rukkola, a család férfitagjai szerint.:-) Természetesen, aki frissen szereti, ne tegye bele főzés közben, hanem a legvégén a szószt keverje át a friss levelekkel, és tegyen párat a tetejére is.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...