Hosszúmetélt
Leírás
A viszonylag széles tojásos lapos metélt fészek formájúra hajtogatva, vajas vagy tejszínes mártásokhoz való. Ebből készül a híres fetuccine all’Alfredo is. Színezett, ízesített változatban is gyártják. A magyar konyhában főként mákos tésztához használják, mivel a lapos felületnek köszönhetően sok szószt tud magába szívni, krémes-szószos tésztákhoz is kitűnő választás.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Sötét, hűvös helyen.
100g Hosszúmetélt
fehérjetartalom
13.04 g
zsírtartalom
1.012 g
szénhidráttartalom
74.67 g
víztartalom
9.9 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
189 mg
Magnézium
53 mg
Kalcium
21 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.142 g
Kolin
15.1 mg
Niacin - B3 vitamin
7.177 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.891 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.04 g
Zsír
telített zsírsav
0.277 g
egyszeresen telített zsírsav
0.171 g
többszörösen telített zsírsav
0.564 g
ásványi anyagok
Kalcium
21 mg
Vas
3.3 mg
Magnézium
53 mg
Foszfor
189 mg
Nátrium
6 mg
Cink
1.41 mg
Réz
0.289 mg
Mangán
0.917 mg
Szelén
63.2 µg
szénhidrát
rost
3.2 g
cukor
2.67 g
víz
9.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.891 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.4 mg
Niacin - B3 vitamin
7.177 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.431 mg
Folát
237 µg
Folsav
219 µg
Kolin
15.1 mg
Lutein+zeaxantin
18 µg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.1 µg
B6 vitamin
0.142 g