r
Nosalty Logó

Lecsós tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Lecsós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 522 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    751 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 3135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paprikát, paradicsomot tetszőleges darabokra vágjuk. (Én először hosszában félbe, majd 1,5 cm-es darabokra vágom.)
  2. Az egyik hagymát karikára vágjuk. Mindent egy tálba teszünk. A másik hagymát kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük pici vízzel.
  3. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a paprikát, paradicsomot, hagymát. Lassú tűzön, fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve addig főzzük, amíg puha nem lesz, és a levét el nem főtte. (A lecsót nem szabad nagyon szétfőzni, ezért nem öntünk alá sok vizet, mert a paprika és a paradicsom a fedő alatt úgyis enged vizet, ami mire elfő, pont elég puha lesz a paprikánk és a hagymánk.)
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük, és összekeverjük a lecsóval.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 40088
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Aki szereti az erőset, az tegyen bele erőspaprikát is. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron a lecsó nálunk a sláger, de natúr nem nagyon szeretjük, ezért sok mindennel szoktuk kombinálni. Ez az egyik változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...