r
Nosalty Logó

Szederlekváros-diós rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szapbea
Szederlekváros-diós rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 734 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 4395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. A lecsöpögtetett tésztát alaposan összekeverjük a lekvárral.
  3. A diót apróra vágjuk és belekeverjük a cukrot.
  4. A közepes méretű tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Majd beletesszük a lekváros tészta egyik felét, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk dióval, rá a tészta másik felét, és a tetejét megszórjuk a maradék dióval.
  6. Ízlés szerint a tetejét még több vajjal, mézzel meglocsoljuk.
  7. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, míg a dió meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 14331
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szederlekváros-diós rakott tészta
szapbea 9 recept

Szilvalekvárral is nagyon finom, de bármilyen házi vagy bolti lekvárral isteni. Ízlés szerint lehet bolondítani, hallottam már olyat, aki citromot tesz bele és tojáshabot is ken a tetejére, mint a máglyarakásnál :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...