r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb mákos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Legegyszerűbb mákos tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült sárgabarackhoz

A mákos tésztához

901
Kalória
22.9g
Fehérje
134.7g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
61.3g
Víz
26.9g
Koleszterin
14.1g
Rost
48.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült sárgabarackhoz

A mákos tésztához

Összesen 901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült sárgabarackhoz

A mákos tésztához

Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült sárgabarackhoz

A mákos tésztához

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    3010 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1134 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2114 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A sült sárgabarackhoz

  1. A barackokat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd egy tepsibe tesszük a mézzel és citromlével. Alaposan átmasszírozzuk a szemeket és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük őket. Tálalásig félretesszük.

A mákos tésztához

  1. A metéltet sós, lobogó vízben al dentére főzzük. Közben egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat (ha szeretnénk, kicsit meg is barníthatjuk), majd itt landolhat a kifőtt tészta.
  2. Folyamatos kevergetés mellett a tésztát bevonjuk az olvadt vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és azzal is elkeverjük.
  3. A mákot vegyítjük a porcukorral, a keveréket ráöntjük a tésztára, majd összekeverjük és hagyjuk közepes lángon pirulni 1-2 percig.
  4. A kész tésztát tányérokra adagoljuk, friss mákszórással, a sült sárgabarackkal (vagy sárgabaracklekvárral) és reszelt citromhéjjal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A mákos tésztához szinte nem is kell recept, olyan egyszerű az elkészítése, persze, ha szeretnénk nemcsak úgy eltrehánykodni a dolgot, hanem tényleg egy ízesen összedobott metéltet tennénk az asztalra, kövessük az alábbi leírást. Megéri!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!