Spanyol albondigas paradicsommártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0 kcal
-
0g fenyőmag0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A mártáshoz
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
7 kcal
-
24 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
135
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0 kcal
-
0g fenyőmag0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A mártáshoz
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
26 kcal
-
96 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
536
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0 kcal
-
0g fenyőmag0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
A mártáshoz
-
22.3g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
44.7g passzírozott paradicsom11 kcal
-
16.8g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 16196 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
135
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3316.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 2620 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 598.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1384 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 64784 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
536
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7238 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A mártáshoz
-
200 g vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 tk cukor
-
2 ek sűrített paradicsom
-
150 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A darált húst összegyúrjuk a fenyőmaggal, az átzúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával és a petrezselyemzölddel. Sóval, borssal ízesítjük.
- A darált húsos masszából dió nagyságú golyókat formázzunk, a felhevített olajban körben megpirítjuk. Kivesszük.
A mártáshoz
- A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük az apró kockakára vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük.
- Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal és chilivel fűszerezzük.
- Kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgolyókat, és további 10 percig főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 17657
- Feltöltés dátuma: 2013. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A leves helyett használhatunk száraz vörösbort is. A mártást ízesíthetjük egy kis fahéjjal is.