r
Nosalty Logó

Spanyol albondigas paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Spanyol albondigas paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 135 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16196 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 135 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    64784 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7238 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A darált húst összegyúrjuk a fenyőmaggal, az átzúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával és a petrezselyemzölddel. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A darált húsos masszából dió nagyságú golyókat formázzunk, a felhevített olajban körben megpirítjuk. Kivesszük.

A mártáshoz

  1. A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük az apró kockakára vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük.
  2. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal és chilivel fűszerezzük.
  3. Kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgolyókat, és további 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 17657
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves helyett használhatunk száraz vörösbort is. A mártást ízesíthetjük egy kis fahéjjal is.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...