r
Nosalty Logó

Spagetti szénégető módra (Spagetti carbonara 3.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spagetti szénégető módra (Spagetti carbonara 3.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

697
Kalória
27.5g
Fehérje
51.8g
Szénhidrátok
41.7g
Zsír
80.9g
Víz
197.5g
Koleszterin
2.5g
Rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A spagettihez

  1. Bő sós vízben megfőzzük a spagettitésztát, kedvünk szerinti állagúra.
  2. Egy nagyobb serpenyőben, amibe később a tészta is bele fog férni, felhevítjük az olívaolajat, és beledobjuk a bacont.
  3. Amikor a szalonna egy kissé átlátszó lesz, mármint a zsíros része, beleszórjuk mellé a vöröshagymát, sütjük 3-5 percig.
  4. Ezután belerakjuk a füstölt főtt tarját, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, beleszórjuk a rozmaringot és az oregánót, és sütjük további 5-7 percig, s ha nem főtt még meg a tészta ezidáig,félrerakjuk.
  5. A tejszínbe belerakjuk a sáfrányt, és a szerecsendiót, a fehérborsot,valamint a két tojássárgáját, és jól elkeverjük.
  6. Amint a tészta kész, leszűrjük, hozzáadjuk a serpenyőben levő hagymás-szalonnás keverékhez, átforgatjuk, átsütjük, hogy a tészta is forró legyen. Ez 2-3 percet vesz igénybe.
  7. Ezután a tojásos tejszínt ráöntjük az egészre, lendületes kavargatás közepette, és elzárjuk alatta a lángot. Kavarjuk még egy kicsit, 1-2 percig.
  8. Adagonként tálaljuk, meghintve reszelt parmezánnal, vagy grana padanoval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ezt a receptet, egy olaszországi síelés alkalmával, egy helyi hentestől kaptuk. Természetesen kis módosítgatások ebbe is belekerültek, mint minden egyéb receptünkbe, ezért száz százalékosan nem mondható autentikusnak, viszont nagyon kellemes a végeredmény. Nálunk szívesen fogyasztja a család apraja-nagyja!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!