Sörös vadmalacleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g vaddisznóhús244 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
6g disznózsír54 kcal
-
50g sör22 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
30g újkrumpli18 kcal
-
10g vargánya gomba2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
451
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
250g sör108 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
150g újkrumpli92 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2253
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
16.9g vaddisznóhús21 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g disznózsír5 kcal
-
4.2g sör2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
2.5g újkrumpli2 kcal
-
0.8g vargánya gomba0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3.4g zöldpaprika1 kcal
-
1.7g paradicsom0 kcal
-
50.8g víz0 kcal
Összesen
40
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1038.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2012 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
451
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 234.9 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3642.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 5194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2548 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10062 micro
-
β-karotin 25436 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 2193 micro
Összesen
2253
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 44 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek disznózsír
-
2.5 dl sör
-
5 db borókabogyó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 csipet fehér bors
-
só ízlés szerint
-
3 szem fekete bors
-
3 késhegynyi rózsabors
-
3 késhegynyi szegfűbors
-
2 db babérlevél
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
15 dkg újkrumpli
-
5 dkg vargánya gomba
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 db zellerlevél
-
2 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
3 l víz
Elkészítés
- A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rakható darabokra.
- A vöröshagymát kockára vágjuk, és sertészsíron elkezdjük dinsztelni, amikor arany színűre alakult, hozzáöntjük a sör felét, és szépen addig főzzük, míg el nem párolog, a hagyma pedig egészen krémes állagú nem lesz, és ekkor tesszük rá a húst, melyet jól lepirítunk, borsozzuk, és rátesszük a fokhagymát is.
- Hozzátesszük a pirospaprikát, és elkeverés után a sót, a maradék sörrel pedig felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet, a borsokat és a borókát is. Most szépen levet ereszt majd, fedő alatt pároljuk a kis pörköltünket.
- Egy fél óra múlva megnézzük, és utána felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg finom puha nem lesz, a hús már majdhogynem elválik a csontról.
- A főzési idő alatt megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket, és amikor már megfőtt a hús, hozzátesszük az egészet, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel.
- Egy csokornyi petrezselymet is a leveske tetejére teszünk , ezt amint kész a leves, kivesszük, és kidobjuk. A zöldségekkel még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatjuk, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
- Tejföllel tálaljuk, és lángost vagy lekváros buktát kínálunk utána.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4007
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Ajánló
Gulyásleves és más tartalmas levesek kedvelőinek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Ebbe a levesbe a legjobb a nagyobbacska vadmalac vagy a kis fiatal süldő disznó húsa, kifejezetten nyár eleji étel, ezért is. A csontokból kifőzött rengeteg ásványi anyag és a friss zöldségek táplálóak, ez a leves pedig mégis könnyű, nem nehéz étel, ezért sem kell berántani vagy behabarni, a hagymával készűlt sörös szaft jó sűrűvé teszi. Ha nincs kéznél vad, akkor a házi sertés is megteszi, a vaddisznónak viszont sokkal kellemesebb kissé karamellás íze van. Sörrel isteni.