r
Nosalty Logó

Sörös vadmalacleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mayura
Sörös vadmalacleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2012 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    234.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    5194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10062 micro
  • β-karotin
    25436 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rakható darabokra.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, és sertészsíron elkezdjük dinsztelni, amikor arany színűre alakult, hozzáöntjük a sör felét, és szépen addig főzzük, míg el nem párolog, a hagyma pedig egészen krémes állagú nem lesz, és ekkor tesszük rá a húst, melyet jól lepirítunk, borsozzuk, és rátesszük a fokhagymát is.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, és elkeverés után a sót, a maradék sörrel pedig felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet, a borsokat és a borókát is. Most szépen levet ereszt majd, fedő alatt pároljuk a kis pörköltünket.
  4. Egy fél óra múlva megnézzük, és utána felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg finom puha nem lesz, a hús már majdhogynem elválik a csontról.
  5. A főzési idő alatt megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket, és amikor már megfőtt a hús, hozzátesszük az egészet, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel.
  6. Egy csokornyi petrezselymet is a leveske tetejére teszünk , ezt amint kész a leves, kivesszük, és kidobjuk. A zöldségekkel még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatjuk, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
  7. Tejföllel tálaljuk, és lángost vagy lekváros buktát kínálunk utána.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4007
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Gulyásleves és más tartalmas levesek kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebbe a levesbe a legjobb a nagyobbacska vadmalac vagy a kis fiatal süldő disznó húsa, kifejezetten nyár eleji étel, ezért is. A csontokból kifőzött rengeteg ásványi anyag és a friss zöldségek táplálóak, ez a leves pedig mégis könnyű, nem nehéz étel, ezért sem kell berántani vagy behabarni, a hagymával készűlt sörös szaft jó sűrűvé teszi. Ha nincs kéznél vad, akkor a házi sertés is megteszi, a vaddisznónak viszont sokkal kellemesebb kissé karamellás íze van. Sörrel isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...