r
Nosalty Logó

Sörkifli kétféle töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sörkifli kétféle töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A szóráshoz

Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A szóráshoz

Összesen 3568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A szóráshoz

Összesen 282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6789.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csészében, kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk a friss élesztőt.
  2. A lisztet kézzel vagy géppel összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgákkal, egy kevés sóval és két kanál tejföllel. Amikor már összeállt, kezdhetjük el hozzáadagolni a vajat, amivel szép fényesre, puhára dagasztjuk.
  3. Konyharuhával egy tálban letakarva, meleg helyen félóráig kelesztjük. Közben lereszeljük a sajtot.
  4. Aztán összekeverjük egy tálban az egyik tölteléket szétmorzsolt fetából, egy póréhagyma összeaprított zöld végéből, egy kevés reszelt sajtból és pár kanál tejfölből. Só már nem kell bele, de bors, chili mehet bele.

A töltelékekhez

  1. A megkelt tésztát összegyúrjuk és négy részbe vágjuk. Letakarva további 10-15 percig kelesztjük.
  2. Majd egyenként korong formájúra nyújtjuk a tésztát, és 8 cikkelybe vágjuk. Ezeket megkenjük olvasztott vajjal, és vagy egy teáskanálnyi fetás-hagymás keveréket, vagy egy-egy teáskanálnyi reszelt sajtot teszünk a szélekhez közelebbi részre.
  3. A háromszög formájú cikkeket egyenként, befelé a kör közepe felé tekerve kiflikké formázzuk. Közben a csúcsos végeket kicsi megnyújtjuk, és úgy tekerjük a tésztát, hogy ezek a végek a legnagyobb, duci rész alatt legyenek, különben sülés közben kinyílik a tészta. A kiflik két csücskét, végét pedig kicsit befelé csavarjuk, ügyelünk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni majd belülről.
  4. A feltekert kifliket egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük egymástól távolabb, hogyha megnőnek legyen elég helyük. Nálam ebből a mennyiségből 32 db, 4 tálca kifli lett. Hagyjuk még a tálcán is kelni a tésztát, kb. 10-15 percet letakarva.

A szóráshoz

  1. Aztán megkenjük tojásfehérjével, és a fetás kifliket fehér és fekete szezámmagból, mákból, lenmagból és napraforgómagból, csilipehelyből készült magkeverékkel, a sajtosat további sajttal díszítjük.
  2. Így mehetnek a 180 fokos sütőbe kb. 20-25 percre 2 adagban, egyszerre 2 tálcán, amelyeket félidőben megcserélünk, hogy az alsó és felső helyet cseréljen, és megpiruljon minden kifli mindenhol. Vigyázzunk ne süljön túl, elég csak világos barnára készíteni.
  3. Rövid hűtés után, már melegen is finom. Lehet sör, bor, fröccs kísérője, de egy finom tea, kakaó mellé is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5622
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 15.

Ajánló

Húsvéti partifalatkának, vendégvárónak süthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen vendégsereg nagyon örül egy tálca töltött sörkiflinek. A hagymás-fetásnak nincs párja, a vajas-sajtos pedig minden italhoz, ételhez nagyszerűen idomul. A túl sok italt jól felszívja, a sonkát, tojáskrémet pedig zseniálisan kíséri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...