Sörkifli kétféle töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
9g vaj63 kcal
A töltelékekhez
-
13g feta sajt33 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A szóráshoz
-
0g szezámmag1 kcal
-
1 kcal
-
1g mák5 kcal
-
1g lenmag3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
447
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
2g só0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
70g vaj502 kcal
A töltelékekhez
-
100g feta sajt265 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A szóráshoz
-
2g szezámmag11 kcal
-
12 kcal
-
7g mák38 kcal
-
4g lenmag21 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
3568
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
39.5g finomliszt144 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
3.9g friss élesztő4 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
A töltelékekhez
-
7.9g feta sajt21 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A szóráshoz
-
0.2g szezámmag1 kcal
-
0.2g napraforgómag1 kcal
-
0.6g mák3 kcal
-
0.3g lenmag2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
282
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
447
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 151.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6789.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1854 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 2678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 286.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 1153 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
3568
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ízlés szerint só
-
3 dl tej
-
50 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
70 g vaj
A töltelékekhez
-
100 g feta sajt
-
2 ek tejföl
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint chilipehely
A szóráshoz
-
1 teáskanál napraforgómag
-
0.8 ek mák
-
1 teáskanál lenmag
-
1 ízlés szerint chilipehely
Elkészítés
A tésztához
- Egy csészében, kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk a friss élesztőt.
- A lisztet kézzel vagy géppel összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgákkal, egy kevés sóval és két kanál tejföllel. Amikor már összeállt, kezdhetjük el hozzáadagolni a vajat, amivel szép fényesre, puhára dagasztjuk.
- Konyharuhával egy tálban letakarva, meleg helyen félóráig kelesztjük. Közben lereszeljük a sajtot.
- Aztán összekeverjük egy tálban az egyik tölteléket szétmorzsolt fetából, egy póréhagyma összeaprított zöld végéből, egy kevés reszelt sajtból és pár kanál tejfölből. Só már nem kell bele, de bors, chili mehet bele.
A töltelékekhez
- A megkelt tésztát összegyúrjuk és négy részbe vágjuk. Letakarva további 10-15 percig kelesztjük.
- Majd egyenként korong formájúra nyújtjuk a tésztát, és 8 cikkelybe vágjuk. Ezeket megkenjük olvasztott vajjal, és vagy egy teáskanálnyi fetás-hagymás keveréket, vagy egy-egy teáskanálnyi reszelt sajtot teszünk a szélekhez közelebbi részre.
- A háromszög formájú cikkeket egyenként, befelé a kör közepe felé tekerve kiflikké formázzuk. Közben a csúcsos végeket kicsi megnyújtjuk, és úgy tekerjük a tésztát, hogy ezek a végek a legnagyobb, duci rész alatt legyenek, különben sülés közben kinyílik a tészta. A kiflik két csücskét, végét pedig kicsit befelé csavarjuk, ügyelünk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni majd belülről.
- A feltekert kifliket egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük egymástól távolabb, hogyha megnőnek legyen elég helyük. Nálam ebből a mennyiségből 32 db, 4 tálca kifli lett. Hagyjuk még a tálcán is kelni a tésztát, kb. 10-15 percet letakarva.
A szóráshoz
- Aztán megkenjük tojásfehérjével, és a fetás kifliket fehér és fekete szezámmagból, mákból, lenmagból és napraforgómagból, csilipehelyből készült magkeverékkel, a sajtosat további sajttal díszítjük.
- Így mehetnek a 180 fokos sütőbe kb. 20-25 percre 2 adagban, egyszerre 2 tálcán, amelyeket félidőben megcserélünk, hogy az alsó és felső helyet cseréljen, és megpiruljon minden kifli mindenhol. Vigyázzunk ne süljön túl, elég csak világos barnára készíteni.
- Rövid hűtés után, már melegen is finom. Lehet sör, bor, fröccs kísérője, de egy finom tea, kakaó mellé is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5642
- Feltöltés dátuma: 2024. február 15.
Ajánló
Húsvéti partifalatkának, vendégvárónak süthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
588 recept
Bármilyen vendégsereg nagyon örül egy tálca töltött sörkiflinek. A hagymás-fetásnak nincs párja, a vajas-sajtos pedig minden italhoz, ételhez nagyszerűen idomul. A túl sok italt jól felszívja, a sonkát, tojáskrémet pedig zseniálisan kíséri.