Sonkával rakott kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Noy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
70g finomliszt255 kcal
-
40g burgonyapüré45 kcal
-
5g sikér18 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
28 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
30g víz0 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
36g snidling11 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1g lenmag4 kcal
A feltéthez
-
20g teavaj143 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
40g gépsonka55 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
Összesen
793
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g burgonyapüré226 kcal
-
24g sikér89 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
4g lenmag21 kcal
A feltéthez
-
100g teavaj717 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
3971
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
11.5g burgonyapüré13 kcal
-
1.4g sikér5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
5.7g trappista sajt20 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10.3g snidling3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.2g lenmag1 kcal
A feltéthez
-
5.7g teavaj41 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
5.2g lilahagyma2 kcal
-
11.5g gépsonka16 kcal
-
5.7g trappista sajt20 kcal
Összesen
227
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2065 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 997 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
793
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 158.2 g
Zsír
-
Összesen 214.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10324.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1855 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 6333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 840.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 1601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4984 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
3971
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
350 g finomliszt (a krumplipüré hozzáadása után kipótolom annyi lisztel, hogy súlyuk együtt 420 g legyen)
-
1 teáskanál só
-
1 csapott ek cukor
-
2 dkg élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl tejföl
-
1.5 dl víz
-
majoranna ízlés szerint
-
1 csokor snidling
-
borsikafű ízlés szerint
-
1 teáskanál lenmag
A feltéthez
-
10 dkg teavaj
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- Kimérjük a lisztet, sikért és a püréport egy kelesztőtálba. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, lenmagot, sót, valamint a reszelt sajtot. Jól összekeverjük.
- Felmelegítjük a tejfölt és a vizet. Felfuttatjuk benne cukor hozzáadása után az élesztőt.
- Az összes folyékony összetevőt a száraz hozzávalókhoz keverjük.
- Jól meggyúrjuk a tésztát (ha nagyon morzsálódos lenne, lehet még egy kis tejfölt hozzáadni).
- Fél órát kelesztjük.
- Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott teavajjal, majd tejföllel.
- Rászórjuk a felkockázott sonkát, lilahagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
- A tésztát pizzavágóval olyan széles csíkokra vágjuk, amekkora a kenyérformánk szélessége.
- A csíkokat egymásra helyezzük, a legfelső "emeletet" feltéttel lefelé borítjuk az előző szintre. Kicsit összenyomkodjuk.
- A "tésztatornyunkat" keresztben késsel akkora négyzetekre vágjuk, amekkora a kenyérsütő forma magassága.
- A négyzetkéket élére állítva egymás mellé sorakoztatjuk a sütőformában. Tetejét tejföllel megkenjük.
- Kelesztjük további fél órát.
- Szilikon formában sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3790
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Noy
16 recept
Kicsit hosszabb idő elkészíteni, de megéri. Evésnél már nem kell bajlódni még a késsel sem, mert szépen "leveleire" lehet szedni, és már fogyasztható is. Másnap is fini mikrózás nélkül is. Ha nincs időd szendvicsekkel bajlódni, kimondottan hasznos ez a rakott kenyér recept, ezért is kereszteltem el "nincs idő szendvicsre" fantázianévre.