r
Nosalty Logó

Sonkával rakott kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Noy
Sonkával rakott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10324.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    6333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4984 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 3971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a lisztet, sikért és a püréport egy kelesztőtálba. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, lenmagot, sót, valamint a reszelt sajtot. Jól összekeverjük.
  2. Felmelegítjük a tejfölt és a vizet. Felfuttatjuk benne cukor hozzáadása után az élesztőt.
  3. Az összes folyékony összetevőt a száraz hozzávalókhoz keverjük.
  4. Jól meggyúrjuk a tésztát (ha nagyon morzsálódos lenne, lehet még egy kis tejfölt hozzáadni).
  5. Fél órát kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott teavajjal, majd tejföllel.
  7. Rászórjuk a felkockázott sonkát, lilahagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. A tésztát pizzavágóval olyan széles csíkokra vágjuk, amekkora a kenyérformánk szélessége.
  9. A csíkokat egymásra helyezzük, a legfelső "emeletet" feltéttel lefelé borítjuk az előző szintre. Kicsit összenyomkodjuk.
  10. A "tésztatornyunkat" keresztben késsel akkora négyzetekre vágjuk, amekkora a kenyérsütő forma magassága.
  11. A négyzetkéket élére állítva egymás mellé sorakoztatjuk a sütőformában. Tetejét tejföllel megkenjük.
  12. Kelesztjük további fél órát.
  13. Szilikon formában sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3792
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit hosszabb idő elkészíteni, de megéri. Evésnél már nem kell bajlódni még a késsel sem, mert szépen "leveleire" lehet szedni, és már fogyasztható is. Másnap is fini mikrózás nélkül is. Ha nincs időd szendvicsekkel bajlódni, kimondottan hasznos ez a rakott kenyér recept, ezért is kereszteltem el "nincs idő szendvicsre" fantázianévre.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...