r
Nosalty Logó

Sonkás pitetojások

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vérné Hegedűs Zsuzsanna
Sonkás pitetojások
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2527 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 5227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket és a sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a zsírt és a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a sót. Összegyúrjuk, közben a tejfölt is beleadagoljuk. Az összegyúrt nagy gombócot félretesszük egy félórára pihenni a hűtőbe.

A töltelékhez

  1. Közben a sütőt bekapcsoljuk kb. 180 fokra, és elkészítjük a tölteléket. Keményre megfőzzük a három tojást, majd lehűtjük, megpucoljuk és tojásszelővel felszeleteljük őket.
  2. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Ezután jól összekeverjük a sonkát, a sajtot, a tejfölt, a majonézes tormát és a fűszereket.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és páros számú 7-8 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval vagy bögrével.
  5. Minden második körre rápúpozunk egy-egy adag keveréket, és a tetejébe nyomunk egy-egy tojáskarikát, majd mindegyik kis "csomagot" lezárjuk az egyes körlapok párjával úgy, hogy az alsó és a fölső részt a szélén összenyomkodjuk, az alsó részt hajtva egy kicsit föl, az egészet ellapogatjuk, és tojásdad alakúra alakítgatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással a "tojásokat", és az előmelegített sütőben, 180 fokon (alsó-fölső beállítással) 30-40 perc alatt készre sütjük. Ebből a mennyiségből két tepsinyi, kb. 20-25 darab"tojás" lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 116
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vérné Hegedűs Zsuzsanna 1 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...