Sonkás párnák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
100g tejföl198 kcal
-
17g tej9 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
167g finomliszt607 kcal
-
17g rétesliszt61 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g friss élesztő14 kcal
-
18g tojás23 kcal
A töltelékhez
-
50g főtt sonka70 kcal
-
33g virsli90 kcal
-
63 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
60g lilahagyma22 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g margarin24 kcal
A tetejére
Összesen
1674
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
600g tejföl1188 kcal
-
100g tej56 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g só0 kcal
-
80g friss élesztő84 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
300g főtt sonka420 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
20g margarin143 kcal
A tetejére
Összesen
10036
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
16.3g tejföl32 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
3.3g margarin23 kcal
-
27.1g finomliszt99 kcal
-
2.7g rétesliszt10 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
3g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
8.1g főtt sonka11 kcal
-
5.4g virsli15 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
-
9.8g lilahagyma4 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.5g margarin4 kcal
A tetejére
Összesen
272
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 92.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2624.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 1257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 242.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
1674
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 289.8 g
Zsír
-
Összesen 555.2 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 199 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 1390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15744.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 552 mg
-
Kálcium 3294 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 567 mg
-
Foszfor 3712 mg
-
Nátrium 7545 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 965.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1456.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3978 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1154 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 3828 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1728 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1047 micro
Összesen
10036
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
600 g tejföl
-
1 dl tej
-
12 dkg margarin
-
1 kg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
1 ek cukor
-
1 ek só
-
8 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 fej fokhagyma
-
10 dkg margarin
-
4 db lilahagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
2 dl tejföl
A tepsi kikenéséhez
-
2 dkg margarin
A tetejére
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tejfölt, a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró!
- A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük.
- 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
- Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez
- Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát és a krinolint, vagy a virslit apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük.
- A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk.
- A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
- Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a margarinos fokhagymával, majd a tejföllel megkenjük. A pirított húst, majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.
A tepsi kikenéséhez
- A tepsinket kimargarinozzuk. Trapéz alakú kis ,,párnákra" vágjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
- Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át.
A tetejére
- Végül felvert tojással lekenjük.
- Szezámmaggal és lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3418
- Feltöltés dátuma: 2016. április 23.
Ajánló
Egy tartalmas leves mellé ez a recept kiváló!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nálunk mindig kell valami finomságot hétvégére készíteni. Így született ez a nagyon finom, kiadós recept.