r
Nosalty Logó

Sonkás párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás párnák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 1674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 10036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.8 g

Zsír

  • Összesen
    555.2 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15744.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    3294 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    3712 mg
  • Nátrium
    7545 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1154 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 10036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tejfölt, a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró!
  2. A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük.
  3. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát és a krinolint, vagy a virslit apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük.
  2. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk.
  3. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
  4. Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a margarinos fokhagymával, majd a tejföllel megkenjük. A pirított húst, majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.

A tepsi kikenéséhez

  1. A tepsinket kimargarinozzuk. Trapéz alakú kis ,,párnákra" vágjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
  2. Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át.

A tetejére

  1. Végül felvert tojással lekenjük.
  2. Szezámmaggal és lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3426
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Ajánló

Egy tartalmas leves mellé ez a recept kiváló!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk mindig kell valami finomságot hétvégére készíteni. Így született ez a nagyon finom, kiadós recept.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...