r
Nosalty Logó

Sonkás-kukoricás spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás-kukoricás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    9000 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4024 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1058 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    36001 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 2471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3238 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon sós, lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés olajjal elkeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  2. A vöröshagymát az olajon elkezdjük pirítani, majd mikor félig megsült, beletesszük a kockára vágott sonkát és ezzel együtt pirítjuk tovább.
  3. Ha megpirult a sonka, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fokhagymát. Ezt sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, illetve a csipet cukrot és oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a ketchupot, végül a lecsepegtetett kukoricát.
  4. Az egészet összefőzzük, majd ha elég sűrű, a tésztára szedve tálaljuk és reszelt trappista sajttal meghintjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8490
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy amolyan "rettentő gyorsan és egyszerűen valami finomat és laktatót, mert kilyukad a gyomrom" típusú étel. Tulajdonképpen a hűtőbe bekukkantva szedtem össze az alapanyagokat és gondoltam, majdcsak lesz belőle valami, remélhetőleg finom alkotás. Hát így született nálam ez a recept. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...