r
Nosalty Logó

Somlói bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Somlói bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 10887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.5 g

Zsír

  • Összesen
    650.8 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    179 g
  • Koleszterin
    4664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9177.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    3652 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.3 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1015 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    3351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3344 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5417 micro
Összesen 10887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 266 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A töltelékhez

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a rumba áztatjuk a mazsolát és durvára vágjuk a diót.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. Elkészítjük a sárga piskótát: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. Gáztepsibe egyenletesen szétterítjük és középső fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen feltekerjük egy konyharuha segítségével. Hűlni hagyjuk.
  4. Elkészítjük a diós piskótát: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, hozzáadjuk a liszttel elkevert darált diót és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. Gáztepsibe egyenletesen szétterítjük és középső fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen feltekerjük egy konyharuha segítségével. Hűlni hagyjuk.
  5. Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk az olajat és a rumot. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. Gáztepsibe egyenletesen szétterítjük és középső fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen feltekerjük egy konyharuha segítségével. Hűlni hagyjuk.
  6. A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgákat a további hozzávalókkal csomómentesen elkeverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzről, beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  7. A piskótalapokat kigöngyöljük, vékonyan megkenjük vaníliakrémmel, szorosan visszatekerjük és felszeleteljük.
  8. Frissentartó fóliával borítunk egy félgömb alakú tálat. Kibéleljük az oldalát piskótaszeletekkel: diósat teszünk középre, sárgával körbarakjuk, majd egy kakaós kör következik, végül egész vagy félbevágott diós piskótákkal egészen a tál pereméig feltöltjük.
  9. A rumba áztatott mazsolát leszűrjük, lecsöpögtetjük és három részre osztjuk. A durvára vágott diót is harmadoljuk.
  10. A piskótával bélelt tál aljára teszünk egy réteg vaníliakrémet.
  11. Megszórjuk 1/3 rész mazsolával és 1/3 rész durvára vágott dióval.
  12. Egy sor sárga piskótával takarjuk.
  13. Egy réteg vaníliakrémet teszünk rá.
  14. Újabb 1/3 rész mazsolával és 1/3 rész dióval szórjuk meg.
  15. Egy sor kakaós piskótával fedjük.
  16. Ismét egy réteg vaníliakrémet teszünk rá.
  17. Rászórjuk a maradék 1/3 rész mazsolát és diót.
  18. Végül egy sor diós piskótával zárjuk a tortát.
  19. Letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek.
  20. A csokoládéöntet hozzávalóit - a rum kivételével- csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük. Miután langyosra hűlt, rummal ízesítjük. Hűtőbe tesszük.
  21. A bomba tálalása előtt a tejszínt mézzel kissé felverjük. Hozzáadjuk a habfixálót, kemény habbá verjük. Egy részét csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és kidíszítjük a bomba alját.
  22. Csokoládés ostyarudakat szúrunk a piskótaroládok közé és azok közepébe.
  23. A somlói szeleteket csokoládéöntettel és tejszínhabbal szervírozzuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 57441
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

A férjem kedvence a somlói. Bombaformában:) leptem meg vele a szülinapján! A vaníliakrém és a csokoládé öntet receptje innen.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...