r
Nosalty Logó

Sokzöldséges vegán Wellington

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Sokzöldséges vegán Wellington
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségfasírt

összeállítás

Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségfasírt

összeállítás

Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségfasírt

összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8514.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    5994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    12618 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 169 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

zöldségfasírt

összeállítás

Elkészítés

zöldségfasírt

  1. Az aprított vörös- és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra kockázott szárzellert és répát. Nagyjából 10 percet pároljuk, időnként keverve rajta egyet-egyet.
  2. Jöhetnek bele a fűszerek, a sűrített paradicsom, a misopaszta, a szójaszósz és a vörösbor. Jól összekeverjük, és 10-15 percet főzzük.
  3. Mikor kicsit besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt gombát, valamint az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük, majd alacsony lángon addig főzzük, míg a gomba összeesik, majd a folyadékot is elfőzzük belőle, amennyire csak lehet.
  4. Közben összeállítjuk a "kötőanyagunkat". Ehhez először elkészítjük a chiatojást: az őrölt chiamagot a vízben elkeverjük, és állni hagyjuk 5-10 percet. Ezalatt a nedvességet az őrölt mag magába szívja, és zselés állagú tojáspótlékot hoz létre.
  5. A leszűrt cannellini babot krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a darált diót, valamint a chiatojást és egy kevés sót. Alaposan összedolgozzuk - ez kemény alkaredzés lesz!
  6. A kész zöldségragut hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a babos masszához. Nagyon-nagyon alaposan elkeverjük, hiszen az egész lényege, hogy egynemű legyen a zöldségfasírtunk.
  7. A zöldséges mixet ezután folpackra halmozzuk, majd kis, tömzsi hurkát hengergetünk belőle, a videóban is látható módon. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakára is ottfelejthetjük.

összeállítás

  1. A leveles tésztát ha kell, kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük mustárral és megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával - ez arra kell, hogy az esetlegesen még távozó folyadék ne a tésztát áztassa el.
  2. A zöldségfasírtot kiszabadítjuk a folpackból, és a tésztára helyezzük, majd feltekerjük. A felesleges tésztát levágjuk, vagy akár meg is formázhatjuk, mint a videóban.
  3. 2-3 evőkanál margarint vagy vegán vajat megolvasztunk, és körben bekenjük vele a Wellington külsejét, majd egy éles késsel beirdaljuk a tetejét.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, míg a teteje szép aranybarnára sül.
  5. Hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. Vegán krumplipüré, vegán gravy és némi párolt lilakáposzta nagyon jól áll mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 104
  • 7 napos nézettség: 469
  • Össznézettség: 6942
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 21.

Ajánló

A zöldséges tölteléket kiolajozott-zsemlemorzsázott formában akár egybesült fasírtnak is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek

Receptjellemzők

Sokzöldséges vegán Wellington
Nosalty vegán 142 recept

A Wellington az egyik legnépszerűbb fogás az ünnepek környékén, akár bélszínt, akár csirkét, akár lazacot csomagolunk bele. Most a vegánokra (és a nemvegán zöldségrajongókra) is gondolva megalkottuk ezt a csodás vegán Wellingtont, amibe rengeteg zöldség került. Egyszerűen ki kell próbálnotok, hogy elhiggyétek: van élet a húson túl is, még akkor is, ha épp karácsony van! Nálunk a legnagyobb húsevők is repetáztak (volna) belőle!

Hozzávalók

zöldségfasírt

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...