Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rántott sajt
-
83g trappista sajt293 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
42g panko165 kcal
-
42g zsemlemorzsa165 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
39 kcal
-
34 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
85g napraforgó olaj0 kcal
Rizibizi
-
33g basmati rizs119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Tartármártás
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rántott sajt
-
500g trappista sajt1760 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
250g panko988 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
14g só0 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
40g napraforgómag234 kcal
-
35g mandulapehely207 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
510g napraforgó olaj0 kcal
Rizibizi
-
200g basmati rizs716 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Tartármártás
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rántott sajt
-
15.3g trappista sajt54 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g panko30 kcal
-
7.6g zsemlemorzsa30 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
-
1.2g napraforgómag7 kcal
-
1.1g mandulapehely6 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
-
15.6g napraforgó olaj0 kcal
Rizibizi
-
6.1g basmati rizs22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g zöldborsó2 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Tartármártás
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4146.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 2170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 173.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 303.8 g
Zsír
-
Összesen 436.3 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24879.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 465 mg
-
Kálcium 5480 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 960 mg
-
Foszfor 4843 mg
-
Nátrium 13020 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 864.9 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1040.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2811 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 303 micro
-
K vitamin: 832 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1600 micro
-
Kolin: 1078 mg
-
Retinol - A vitamin: 2557 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 3014 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6288 micro
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Rántott sajt
-
500 g trappista sajt
-
300 g finomliszt
-
5 db tojás
-
25 dkg panko
-
250 g zsemlemorzsa
-
2 tk só
-
3 ek szezámmag
-
5 ek napraforgómag
-
5 ek mandulapehely
-
6 dl napraforgó olaj
Rizibizi
-
1 bögre basmati rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g zöldborsó
-
3 ek olívaolaj
Tartármártás
Elkészítés
Rántott sajt
- A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát (a magokkal együtt) pedig szórjuk másik két külön edénybe.
- A sajtot vágjuk jó vastag szeletekre, majd háromszögekre. Először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is alaposan.
- Majd jöhet a morzsa, itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a rizibizit.
- Végül bő, forró (170°C) olajban süssük ki a sajtokat, hogy minden oldaluk aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon a sajt! Rizibizivel, tartárral kínáljuk.
Rizibizi
- A rizst 3 evőkanál sózott, borsozott olívaolajon pirítsuk le, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel.
- Óvatosan keverjük meg, hagyjuk egyet forrni, majd vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön, lefedve főzzük készre.
- Forrázzuk le a zöldborsót, és miután megpuhult, tegyük hozzá a villával átkevert rizshez egy jó nagy adag apróra vágott, friss petrezselyemmel együtt. Fedjük le, és tálalásig tegyük félre.
Tartármártás
- Egy tálban minden hozzávalót alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 2709
- Feltöltés dátuma: 2024. február 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A magyar gasztronómiáról köztudott, hogy szereti a nehéz, zsíros ételeket. Gyakori fűszer nálunk a pirospaprika, és a legtöbb ételhez szívesen adunk tejfölt és csípőset is. Hobbiszinten pedig mindent kisütünk bő olajban, aminek legnépszerűbb eredményei a rántott hús, a lángos, valamint nagy kedvencünk, a rántott sajt. Ma már számos rántottsajt-változat létezik a világon: népszerű a rántott mozzarellarudacska, de a rántott camembert is gyakran megtalálható az étlapokon. Sőt, a halloumi sajtot vagy a parmezánt is egyre többen kirántják - utóbbi előnye, hogy a keményebb sajtfajtákat könnyebb előkészíteni a sütéshez. Nálunk a legnépszerűbb sajtfajtából, trappistából készül a rántott sajt, ez a sajtfajta az ország sajtfogyasztásának mintegy 70%-át teszi ki. A mi bundás sajtunk általában téglalap- vagy háromszögalakú, és jellemzően párolt rizs kíséri tartármártással. A mai napig ez a leggyakoribb vegetáriánus alternatíva a tradicionális magyar éttermekben.