Sertésszűz édesburgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kovács Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
117g sertés szűzpecsenye127 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g zsemlemorzsa92 kcal
-
9g vaj67 kcal
Burgonyapüré
-
100g édesburgonya62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
Vörösboros mártás
-
17g sertéshús28 kcal
-
3g vaj19 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g vörösbor57 kcal
Zöldborsópüré
Fátyoldísz
-
7g vaj48 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
17g pármai sonka36 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
Összesen
660
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
350g sertés szűzpecsenye382 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70g zsemlemorzsa277 kcal
-
28g vaj201 kcal
Burgonyapüré
-
300g édesburgonya186 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
Vörösboros mártás
-
50g sertéshús83 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Zöldborsópüré
Fátyoldísz
-
20g vaj143 kcal
-
18g víz0 kcal
-
4g finomliszt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
50g pármai sonka108 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
Összesen
1985
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
22.8g sertés szűzpecsenye25 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g zsemlemorzsa18 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Burgonyapüré
-
19.5g édesburgonya12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.9g főzőtejszín5 kcal
Vörösboros mártás
-
3.3g sertéshús5 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
Zöldborsópüré
Fátyoldísz
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3.3g pármai sonka7 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
Összesen
128
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41979.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 41159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 339.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 264 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 839 micro
-
β-karotin 9073 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1892 micro
Összesen
660
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.4 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125939.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1526 mg
-
Nátrium 123478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1018 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2899 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 793 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 2516 micro
-
β-karotin 27218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5676 micro
Összesen
1985
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8201.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 8042 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 1773 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Hús
-
350 g sertés szűzpecsenye
-
1 csokor petrezselyem
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
7 ek zsemlemorzsa
Burgonyapüré
-
300 g édesburgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 ek főzőtejszín
Vörösboros mártás
-
8 g vaj
-
2 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ízlés szerint kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Zöldborsópüré
Fátyoldísz
-
20 g vaj
-
18 g víz
-
3.5 g finomliszt
-
1 csipet só
Elkészítés
Hús
- A húst sózzuk, borsozzuk és vajon körbe pirítjuk majd lefedve sütőben kb. 15-20perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés után. A bundához a zöldségeket felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a húst és felszeleteljük.
Burgonyapüré
- A burgonyapüréhez az édesburgonyát szokásos módon megfőzzük, majd turmixban a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.
Vörösboros mártás
- A vörösboros mártáshoz a hagymát apróra vágjuk és a hús tisztítása során leeső húsdarabokkal együtt aranybarnára pirítjuk a vajon.
- Beledobjuk a a feldarabolt fokhagymát, fűszerezzük, sózzuk és felöntjük a vörösborral. 5 percig forraljuk, majd utána sűrű szűrőn leszűrjük,ha kell többször is hogy szép sima legyen. Visszatesszük tartalék lángra, közben a keményítőt összekeverjük 3-4 evőkanál vízzel.
- A keményítős keveréket vékony sugárban elkezdjük a szószhoz adagolni egészen addig, amíg egy nem túl folyós, selymes öntetet kapunk.
Zöldborsópüré
- A zöldborsó püréhez a borsót megfőzzük, majd ezt is a többi hozzávalóval pépesítjük, ha szükséges szűrőn is áttörjük. (Én két evőkanál citromot adtam hozzá.)
Fátyoldísz
- A fátyoldíszhez mindent összeturmixolunk és forró teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi adagonként sütjük készre. A répát megfőzzük, majd kis korongokat vágunk ki belőle. A sonkát vajon megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük. Ezekkel díszítjük az ételt. Tálalásnál a püréket habzsákból nyomjuk a tányérra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 425
- Feltöltés dátuma: 2023. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kovács Noémi
3 recept