r
Nosalty Logó

Savanyú gulyás bográcsban

Miss Sweetly
Savanyú gulyás bográcsban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1360
Kalória
77.7g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
91.6g
Zsír
373.3g
Víz
248.6g
Koleszterin
15.7g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 10881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 1360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    621.2 g

Zsír

  • Összesen
    732.6 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23947.9 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    620 mg
  • Kálcium
    2447 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    1543 mg
  • Foszfor
    5514 mg
  • Nátrium
    13641 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    452.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

Víz

  • Összesen
    2986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    1006 micro
  • K vitamin:
    955 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2569 micro
  • Kolin:
    1583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    7760 micro
  • β-karotin
    24317 micro
  • β-crypt
    749 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    7357 micro
Összesen 10881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Bográcsba tesszük, teáskanálnyi sóval megszórjuk, feltesszük a tűzre, és vízzel felengedve puhára pároljuk.
  3. A zöldséget megtisztítjuk: a fehérrépát, sárgarépát karikára vágjuk, a petrezselyem zöldjét is félretesszük.
  4. A csülköt, lapockát, sertésfület kockákra vágjuk, a körmöt kisebb darabokra szedjük. A kolbászt felkarikázzuk.
  5. A megpárolódott hagymában felolvasztjuk a zsírt, adunk hozzá 3 ek őrölt pirospaprikát, majd belekeverjük a lapockát, csülköt, fület, körmöt és a babot is.
  6. Fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel, őrölt köménnyel, 5-6 darabba vágott zöldpaprikával, és csípőssel is, de azt nem vágjuk szét, nehogy túl erős legyen a gulyás.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Átkeverjük, és lassú tűzön 1,5-2 óráig főzzük.
  8. Amikor a húsok megpuhultak, hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett savanyú káposztát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csokor petrezselymet, a zöldségeket, és a kolbászt.
  9. Utólag sóval és pirospaprikával fűszerezhetjük még, ha szükséges.
  10. Fél órányi főzés után tálalhatjuk.
  11. Friss puha kenyeret és tejfölt kínáljunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 150 p

A TV-ben láttam meg ezt a receptet, gyorsan leírtam, majd sikerült elkészíteni is. Rendkívül tartalmas és finom leves.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...