r
Nosalty Logó

Savanyú gulyás bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Miss Sweetly
Savanyú gulyás bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 10881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 1360 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    621.2 g

Zsír

  • Összesen
    732.6 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23947.9 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    620 mg
  • Kálcium
    2447 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    1543 mg
  • Foszfor
    5514 mg
  • Nátrium
    13641 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    2986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    1006 micro
  • K vitamin:
    955 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2569 micro
  • Kolin:
    1583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    7760 micro
  • β-karotin
    24317 micro
  • β-crypt
    749 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    7357 micro
Összesen 10881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Bográcsba tesszük, teáskanálnyi sóval megszórjuk, feltesszük a tűzre, és vízzel felengedve puhára pároljuk.
  3. A zöldséget megtisztítjuk: a fehérrépát, sárgarépát karikára vágjuk, a petrezselyem zöldjét is félretesszük.
  4. A csülköt, lapockát, sertésfület kockákra vágjuk, a körmöt kisebb darabokra szedjük. A kolbászt felkarikázzuk.
  5. A megpárolódott hagymában felolvasztjuk a zsírt, adunk hozzá 3 ek őrölt pirospaprikát, majd belekeverjük a lapockát, csülköt, fület, körmöt és a babot is.
  6. Fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel, őrölt köménnyel, 5-6 darabba vágott zöldpaprikával, és csípőssel is, de azt nem vágjuk szét, nehogy túl erős legyen a gulyás.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Átkeverjük, és lassú tűzön 1,5-2 óráig főzzük.
  8. Amikor a húsok megpuhultak, hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett savanyú káposztát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csokor petrezselymet, a zöldségeket, és a kolbászt.
  9. Utólag sóval és pirospaprikával fűszerezhetjük még, ha szükséges.
  10. Fél órányi főzés után tálalhatjuk.
  11. Friss puha kenyeret és tejfölt kínáljunk hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10603
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

A TV-ben láttam meg ezt a receptet, gyorsan leírtam, majd sikerült elkészíteni is. Rendkívül tartalmas és finom leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...