Sárgarépás cukkinilepényke tzatzikivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A lepényhez
-
100g cukkini16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
12g napraforgómag70 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A tzatzikihez
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
524
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A lepényhez
-
200g cukkini32 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
24g napraforgómag140 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A tzatzikihez
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1043
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A lepényhez
-
20.7g cukkini3 kcal
-
8.3g sárgarépa3 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
2.5g napraforgómag15 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
A tzatzikihez
-
41.5g kígyóuborka6 kcal
-
10.4g görög joghurt11 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
108
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 329.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1259 micro
-
β-karotin 3155 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2279 micro
Összesen
524
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 658.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2518 micro
-
β-karotin 6309 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4559 micro
Összesen
1043
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 261 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
-
1 db cukkini
-
1 db sárgarépa
-
1 db tojás
-
1 ek szezámmag
-
3 ek napraforgómag
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
A tzatzikihez
-
1 db kígyóuborka
-
1 dl görög joghurt
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A lepényhez
- A cukkinit alaposan megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük.
- Egy keverőtálba összekeverjük a kinyomkodott cukkinit és a sárgarépát, a lisztet, majd hozzáadunk egy tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy laza masszát kapjunk. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a szezám- és a napraforgómagot, és alaposan elkeverjük.
- Kevés olajon kis lepénykéket formázunk belőle, és mindkét oldalát készre sütjük.
- Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük, és kicsit besózva állni hagyjuk.
- A joghurtos öntetet ízlés szerint elkészítjük, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott uborkával. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 425
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17153
- Feltöltés dátuma: 2013. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
A tzatzikit jól behűtve, a lepénykéket frissen sütve tálaljuk. Nagyon finom, ahogy a kicsit kikandikáló magok kicsit megpirulnak.