r
Nosalty Logó

Sárgarépás cukkinilepényke tzatzikivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Sárgarépás cukkinilepényke tzatzikivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lepényhez

A tzatzikihez

Összesen 524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lepényhez

A tzatzikihez

Összesen 1043 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lepényhez

A tzatzikihez

Összesen 108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3155 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2279 micro
Összesen 524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    6309 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4559 micro
Összesen 1043 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A tzatzikihez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük.
  3. Egy keverőtálba összekeverjük a kinyomkodott cukkinit és a sárgarépát, a lisztet, majd hozzáadunk egy tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy laza masszát kapjunk. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a szezám- és a napraforgómagot, és alaposan elkeverjük.
  5. Kevés olajon kis lepénykéket formázunk belőle, és mindkét oldalát készre sütjük.
  6. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük, és kicsit besózva állni hagyjuk.
  7. A joghurtos öntetet ízlés szerint elkészítjük, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott uborkával. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17153
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás cukkinilepényke tzatzikivel
A kis gasztronauta 142 recept

A tzatzikit jól behűtve, a lepénykéket frissen sütve tálaljuk. Nagyon finom, ahogy a kicsit kikandikáló magok kicsit megpirulnak.

Hozzávalók

A lepényhez

A tzatzikihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...