r
Nosalty Logó

Saláta halfasírttal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Saláta halfasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 1153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12320 micro
  • Lut-zea
    2861 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6479 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    24639 micro
  • Lut-zea
    5721 micro
Összesen 1153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1444 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Saláta

Halfasírt

Elkészítés

Saláta

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, kb. egyformák legyenek, a salátát összetépjük. Az öntetet egy kis pohárban összekeverjük.
  2. Elhelyezzük a tálon a salátát , rálocsoljuk az öntetet és körberakjuk a halfasírttal.

Halfasírt

  1. Egy kisebb méretű lábasba kb. 1,5 dl vizet öntünk, beletesszük a felszeletelt halat, hozzáadjuk a zöld kaprot, 3 karika citromot, a sót és az ételízesítőt. 3-4 percig főzzük (addig, ameddig a hal puha lesz).
  2. Majd lezárjuk a lángot, leöntjük a felesleges folyadékot ( ez felhasználható és harcsapaprikáshoz is hozzáadható), majd villával szétnyomkodjuk a halat.
  3. A serpenyőbe egy ek. olívaolajat teszünk, belerakjuk a felaprított újhagymát, egy csipet sót és megfonnyasztjuk a hagymát. A hagyma felét hozzáadjuk a halhoz és hagyjuk kihűlni.
  4. A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha felforrt, lezárjuk a lángot.
  5. Elkészítjük a halgolyókat. Hozzáadjuk a harcsához a felaprított szárított paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a kaprot, egy evőkanál zabpelyhet, a tojást, a frissen őrölt borsot és jól összekeverjük . Egy papírtörlőre ráhintjük a lisztet, összekeverjük a parmezánnal és ebbe beleforgatjuk a fasírtokat.
  6. Ezt követően beleforgatjuk a parmezános lisztbe. A serpenyőben olajat hevítünk és készre sütjük. Kb. 3-3- percet sülnek. Majd kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk a felesleges olajat. Salátával és pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 214
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saláta halfasírttal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Saláta

Halfasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...