Saláta halfasírttal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
83g fejessaláta8 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Halfasírt
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
-
33 kcal
-
29 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
165g fejessaláta16 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Halfasírt
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
66 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
93 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
Összesen
1153
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
23.4g kígyóuborka3 kcal
-
2.9g paprika0 kcal
-
9.7g fejessaláta1 kcal
-
1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
Halfasírt
-
14.7g afrikai harcsa17 kcal
-
0.4g zabpehely1 kcal
-
4 kcal
-
0.9g parmezán sajt3 kcal
-
10.6g kapor5 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
5.4g újhagyma1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
2.1g szárított paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g citrom1 kcal
-
11.7g konzerv paradicsom2 kcal
Összesen
66
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 661.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 552 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 3240 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 12320 micro
-
Lut-zea 2861 micro
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3241 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1206 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1323.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1275 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 6479 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 24639 micro
-
Lut-zea 5721 micro
Összesen
1153
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1444 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
1 db kígyóuborka
-
0.5 db paprika
-
0.5 db fejessaláta
-
6 db koktélparadicsom
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
Halfasírt
-
25 dkg afrikai harcsa
-
1 ek zabpehely
-
2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 csokor kapor
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db újhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
4 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
0.5 db citrom
-
200 g konzerv paradicsom
Elkészítés
Saláta
- A zöldségeket feldaraboljuk, kb. egyformák legyenek, a salátát összetépjük. Az öntetet egy kis pohárban összekeverjük.
- Elhelyezzük a tálon a salátát , rálocsoljuk az öntetet és körberakjuk a halfasírttal.
Halfasírt
- Egy kisebb méretű lábasba kb. 1,5 dl vizet öntünk, beletesszük a felszeletelt halat, hozzáadjuk a zöld kaprot, 3 karika citromot, a sót és az ételízesítőt. 3-4 percig főzzük (addig, ameddig a hal puha lesz).
- Majd lezárjuk a lángot, leöntjük a felesleges folyadékot ( ez felhasználható és harcsapaprikáshoz is hozzáadható), majd villával szétnyomkodjuk a halat.
- A serpenyőbe egy ek. olívaolajat teszünk, belerakjuk a felaprított újhagymát, egy csipet sót és megfonnyasztjuk a hagymát. A hagyma felét hozzáadjuk a halhoz és hagyjuk kihűlni.
- A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha felforrt, lezárjuk a lángot.
- Elkészítjük a halgolyókat. Hozzáadjuk a harcsához a felaprított szárított paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a kaprot, egy evőkanál zabpelyhet, a tojást, a frissen őrölt borsot és jól összekeverjük . Egy papírtörlőre ráhintjük a lisztet, összekeverjük a parmezánnal és ebbe beleforgatjuk a fasírtokat.
- Ezt követően beleforgatjuk a parmezános lisztbe. A serpenyőben olajat hevítünk és készre sütjük. Kb. 3-3- percet sülnek. Majd kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk a felesleges olajat. Salátával és pirítóssal kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 214
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept