r
Nosalty Logó

Sajttal töltött csirkemell chipses panírban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttal töltött csirkemell chipses panírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 1496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 5972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2830 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 1496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    330.8 g

Zsír

  • Összesen
    389.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2246 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    4251 mg
  • Nátrium
    3648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    126 mg
  • C vitamin:
    577 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    974 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    914 micro
  • β-karotin
    2712 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    11321 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 5972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús elkészítése:
  2. A csirkemellett tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk (én 12 darabra vágtam), kiklopfoljuk.
  3. Bedörzsöljük a szerecsendióval, citromhéjjal és borssal.
  4. Egy kisebb tálba téve nyakon öntjük szójaszósszal. Mértékegységet azért nem mondok, mert a sósság mértékét mindenki maga dönti el, de vigyázzunk vele, mert a chips is sós. (Én 4 evőkanálnyit egy kevés vízzel elkeverve tettem rá, hogy lepje el.) Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  5. A sajtot annyi csíkra vágjuk, ahány húst tervezünk, és betekerjük a hússal. Ha nem marad egyben, fogvájóval össze lehet csíptetni.
  6. Összezúzzuk a chipset (mindenki gondoljon ilyenkor a kevésbé kedvelt kollégájára, főnökére, szomszédjára, exére stb).
  7. Panírozzuk, tehát liszt, tojás és ezúttal az összezúzott chips zsemlemorzsa helyett, majd aranybarnára sütjük.
  8. A köret elkészítése:
  9. A káposztát és a megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. (Én a házi kézimixer zöldségvágó kis tálkájával daraboltam. Ajánlatosabb a káposztát több kisebb darabra vágni. Lehet gyalulni is, de én magamból kiindulva inkább emezt választottam, mert hajlamos vagyok a konyhában lehető legabszurdabb módon elvágni magam. Rendszeresítve lett egy kisebb elsősegély készlet is...)
  10. A paradicsomokat előbb félbe, majd anyóséheztető vékonyságú szeletekre vágjuk, de ez opcionális, ki milyen formát szeretne.
  11. Még mielőtt a paradicsomot beletennénk a káposztás-hagymás mixbe, megcsináljuk a saláta-alapot. Káposztára só ízlés szerint, 1,5-2 ek cukor, bors, ecet vagy citromlé olyan mennyiségben, amennyire savanyúnak szeretnénk. (Én 2 ek ecetet raktam.) A paradicsom is egy keveset savanyít rajta.
  12. Fakanállal vagy kézzel összekeverjük, csak vigyázat olyankor a gyűrűkre meg a sebekre.
  13. A paradicsomot is beletesszük. Azért utólag, hogy ne törjön össze kavarás közben.
  14. A meglevő algoritmusok befejezése után tálalható, díszíthető a paprikával, egy pár szelet paradicsommal vagy friss petrezselyemmel, csak az jelenleg nem volt a kertben elérhető.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9663
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásos, "ami éppen itthon van, balesetmentesen és gyorsan ebédet!" kiálltással jött ma oda anyám, hogy csináljak már valamit :). Egész értékelhető lett, gondoltam, megosztom :). Jó étvágyat és kedvet a főzéshez!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...