r
Nosalty Logó

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

932
Kalória
57.3g
Fehérje
61.9g
Szénhidrátok
49.8g
Zsír
431.4g
Víz
453.8g
Koleszterin
6.3g
Rost
9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 3719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    431.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8751.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    2738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 3719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
  3. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk.
  4. A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük és sütjük.

Burgonyához:

  1. A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Áttörjük, tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
  3. Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk.
  4. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hús és a köret egyben. Finom saláta illik mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!