r
Nosalty Logó

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 3719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8751.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    2738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 3719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
  3. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk.
  4. A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük és sütjük.

Burgonyához:

  1. A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Áttörjük, tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
  3. Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk.
  4. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2058
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
Salamon Csilla 1202 recept

Hús és a köret egyben. Finom saláta illik mellé.

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...