r
Nosalty Logó

Sajtbombaburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sajtbombaburger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

1677
Kalória
94.2g
Fehérje
95.1g
Szénhidrátok
102.7g
Zsír
401.9g
Víz
333.2g
Koleszterin
10.6g
Rost
13.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5533.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    401.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    4983 micro
  • β-crypt
    1083 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    3377 micro
Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    376.8 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22134.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    7277 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    6012 mg
  • Nátrium
    7608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4973 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3106 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    19933 micro
  • β-crypt
    4330 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    13508 micro
Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Hambuger

  1. A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját elkeverjük 175 ml forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
  2. Ezt követően az alapot jól eldolgozzuk a darált marhahússal, és beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázunk belőle.
  3. Sütés előtt előkészítjük a többi burgerbevalót: a csemegeuborkát és a hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  4. Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig sültjük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra ráolvasztunk 2-2 szelet mozzarellát.
  5. Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját megkenjük mustárral, és megszórjuk csemegeuborka- valamint hagymakockákkal. Ezekre helyezünk 1-1 karika paradicsomot és sült parmezántallért. Majd erre jöhetnek a szaftos húspogácsák, és végül rájuk csorgatunk a sűrű, gazdag sajtszószból. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
  6. Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.

Sajtszósz és parmezánropogós

  1. A sajtszószhoz készítünk egy besamelt, amihez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tej és tejszín keverékével, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, félretesszük, majd tálalás elött újramelegítjük, ha szükséges.
  3. A parmezánropógoshoz apró lyukú reszelőn lereszeljük a parmezánt.
  4. 4 tallért fogunk sütni. Halmozzunk 4 nagy sajtkupacot a sütőpapíros tepsire, terítsük szét egyenletesen. Próbáljunk négy kis kört formázni (kb. akkorákat, mint a készülő húspogácsák).
  5. Süssük előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára, kb. 10 perc alatt. Miután megpirult, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre. Hűlés után lesz ropogós, kemény az állaga.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tökéletes hamburgert otthon is készíthetünk, a legjobb pedig, hogy a belevalókat ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Viszont az igazán jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos hamburger alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!