r
Nosalty Logó

Sajtbombaburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sajtbombaburger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5533.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    4983 micro
  • β-crypt
    1083 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    3377 micro
Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    376.8 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22134.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    7277 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    6012 mg
  • Nátrium
    7608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4973 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3106 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    19933 micro
  • β-crypt
    4330 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    13508 micro
Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 206 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Elkészítés

Hambuger

  1. A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját elkeverjük 175 ml forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
  2. Ezt követően az alapot jól eldolgozzuk a darált marhahússal, és beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázunk belőle.
  3. Sütés előtt előkészítjük a többi burgerbevalót: a csemegeuborkát és a hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  4. Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig sültjük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra ráolvasztunk 2-2 szelet mozzarellát.
  5. Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját megkenjük mustárral, és megszórjuk csemegeuborka- valamint hagymakockákkal. Ezekre helyezünk 1-1 karika paradicsomot és sült parmezántallért. Majd erre jöhetnek a szaftos húspogácsák, és végül rájuk csorgatunk a sűrű, gazdag sajtszószból. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
  6. Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.

Sajtszósz és parmezánropogós

  1. A sajtszószhoz készítünk egy besamelt, amihez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tej és tejszín keverékével, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, félretesszük, majd tálalás elött újramelegítjük, ha szükséges.
  3. A parmezánropógoshoz apró lyukú reszelőn lereszeljük a parmezánt.
  4. 4 tallért fogunk sütni. Halmozzunk 4 nagy sajtkupacot a sütőpapíros tepsire, terítsük szét egyenletesen. Próbáljunk négy kis kört formázni (kb. akkorákat, mint a készülő húspogácsák).
  5. Süssük előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára, kb. 10 perc alatt. Miután megpirult, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre. Hűlés után lesz ropogós, kemény az állaga.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 300
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.

Ajánló

A Knorr Szaftos hamburger alap széleskörűen használható, a hozzá javasolt marhahúst kicserélhetjük csirkére, de akár halra vagy zöldségekre is. Dobjuk fel vele a nyári grillezéseket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes hamburgert otthon is készíthetünk, a legjobb pedig, hogy a belevalókat ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Viszont az igazán jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos hamburger alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!

Hozzávalók

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...