Sajtbombaburger
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hambuger
-
125g darált marhahús178 kcal
-
18g fűszerkeverék49 kcal
-
44g víz0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
125g hasábburgonya184 kcal
-
38g mozzarella112 kcal
Sajtszósz és parmezánropogós
-
11g vaj75 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g cheddar sajt353 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hambuger
-
500g darált marhahús710 kcal
-
70g fűszerkeverék197 kcal
-
175g víz0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
220g hamburger zsemle614 kcal
-
500g hasábburgonya735 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
Sajtszósz és parmezánropogós
-
42g vaj301 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g cheddar sajt1411 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hambuger
-
15.3g darált marhahús22 kcal
-
2.1g fűszerkeverék6 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.5g lilahagyma1 kcal
-
2.4g csemegeuborka1 kcal
-
5.5g paradicsom1 kcal
-
6.7g hamburger zsemle19 kcal
-
15.3g hasábburgonya22 kcal
-
4.6g mozzarella14 kcal
Sajtszósz és parmezánropogós
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g cheddar sajt43 kcal
-
4.6g cheddar sajt18 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5533.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1819 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1503 mg
-
Nátrium 1902 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 401.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 4983 micro
-
β-crypt 1083 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 3377 micro
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 376.8 g
Zsír
-
Összesen 410.7 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22134.6 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 449 mg
-
Kálcium 7277 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 6012 mg
-
Nátrium 7608 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1607.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4973 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 3106 micro
-
α-karotin 598 micro
-
β-karotin 19933 micro
-
β-crypt 4330 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 13508 micro
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 608 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 141 micro
-
Lut-zea 412 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Hambuger
-
500 g darált marhahús
-
4 teáskanál mustár
-
1 kis fej lilahagyma
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 nagy db paradicsom
-
4 db hamburger zsemle
Sajtszósz és parmezánropogós
-
3 ek vaj
-
3 púpozott ek finomliszt
-
400 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
150 g parmezán sajt
Elkészítés
Hambuger
- A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját elkeverjük 175 ml forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
- Ezt követően az alapot jól eldolgozzuk a darált marhahússal, és beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázunk belőle.
- Sütés előtt előkészítjük a többi burgerbevalót: a csemegeuborkát és a hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig sültjük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra ráolvasztunk 2-2 szelet mozzarellát.
- Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját megkenjük mustárral, és megszórjuk csemegeuborka- valamint hagymakockákkal. Ezekre helyezünk 1-1 karika paradicsomot és sült parmezántallért. Majd erre jöhetnek a szaftos húspogácsák, és végül rájuk csorgatunk a sűrű, gazdag sajtszószból. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
- Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.
Sajtszósz és parmezánropogós
- A sajtszószhoz készítünk egy besamelt, amihez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tej és tejszín keverékével, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
- A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, félretesszük, majd tálalás elött újramelegítjük, ha szükséges.
- A parmezánropógoshoz apró lyukú reszelőn lereszeljük a parmezánt.
- 4 tallért fogunk sütni. Halmozzunk 4 nagy sajtkupacot a sütőpapíros tepsire, terítsük szét egyenletesen. Próbáljunk négy kis kört formázni (kb. akkorákat, mint a készülő húspogácsák).
- Süssük előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára, kb. 10 perc alatt. Miután megpirult, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre. Hűlés után lesz ropogós, kemény az állaga.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 300
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.
Ajánló
A Knorr Szaftos hamburger alap széleskörűen használható, a hozzá javasolt marhahúst kicserélhetjük csirkére, de akár halra vagy zöldségekre is. Dobjuk fel vele a nyári grillezéseket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tökéletes hamburgert otthon is készíthetünk, a legjobb pedig, hogy a belevalókat ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Viszont az igazán jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos hamburger alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!