r
Nosalty Logó

Rózsa szelet ahogy Edit készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Rózsa szelet ahogy Edit készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6426.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.2 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1959 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Elkészítés

a tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk, 3 cipót formázunk. Egy cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként.
  2. Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
  3. Egy világos lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott dióval.
  4. Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval. Végül a 3. lappal befedjük.
  5. A tetejét megszurkáljuk villával, és 190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  6. A megsült meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük. A hozzávalókat jól kikeverjük, és a tésztára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 13476
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régi, kedvenc süteményünk. Kívánságra készítettem el a hétvégére. Nagyon finom.

Hozzávalók

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...