r
Nosalty Logó

Rózsa szelet ahogy Edit készíti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Rózsa szelet ahogy Edit készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

903
Kalória
13.3g
Fehérje
109.5g
Szénhidrátok
47.9g
Zsír
36g
Víz
139.9g
Koleszterin
4.6g
Rost
53.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához:

a mázhoz:

a lapok kenéséhez:

a szóráshoz:

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6426.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.2 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1959 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

a tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk, 3 cipót formázunk. Egy cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként.
  2. Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
  3. Egy világos lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott dióval.
  4. Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval. Végül a 3. lappal befedjük.
  5. A tetejét megszurkáljuk villával, és 190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  6. A megsült meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük. A hozzávalókat jól kikeverjük, és a tésztára simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Régi, kedvenc süteményünk. Kívánságra készítettem el a hétvégére. Nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!