r
Nosalty Logó

Rozmaringos lencseleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jolán
Rozmaringos lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1405 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11916 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    864 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 2520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét véleményem szerint elegendő főzés előtt 2 órával megmosni és beáztatni.
  2. Hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd a felkarikázott zöldséget is hozzáadjuk, kevés ideig pirítjuk. Megszórjuk 1,5 ek liszttel, 1 kk pirospaprikával. Elkeverjük, és felöntjük 1,5 l vízzel (opcionális), hozzáadjuk a fűszereket (bors, babérlevél, rozmaring, 1 kk paradicsompüré), felforraljuk, 2-3 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét és a húsleveskockát. Amikor már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott kolbászt és a tejfölt.
  4. Készre főzzük, és amennyiben még szükséges, sózzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3590
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom férfitagjai nagyon szeretik a lencsét....és hát leginkább a főzeléket. Most először próbálkoztam a levessel...ami olyan finom lett, hogy gondoltam, megosztom Veletek...no meg tuti, még egyszer nem sikerül ilyenre...biztos ami zicher...én megint ilyen finom lencselevest szeretnék készíteni...a legjobb helye pedig itt van...:-)  Szeretném, ha Ti is megkóstolnátok..:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...