r
Nosalty Logó

Ropogós pulyka schnitzel zsályás salsa verdével és orzo al limone-val

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Ropogós pulyka schnitzel zsályás salsa verdével és orzo al limone-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pulyka schnitzelhez

A zsályás salsa verdéhez

Az orzo al limone-hoz

Összesen 2165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pulyka schnitzelhez

A zsályás salsa verdéhez

Az orzo al limone-hoz

Összesen 8659 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pulyka schnitzelhez

A zsályás salsa verdéhez

Az orzo al limone-hoz

Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 2165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    478.2 g

Zsír

  • Összesen
    480.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18605.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    622 mg
  • Kálcium
    2616 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    801 mg
  • Foszfor
    5063 mg
  • Nátrium
    9398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1855 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5368 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6499 micro
Összesen 8659 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A pulyka schnitzelhez

A zsályás salsa verdéhez

Az orzo al limone-hoz

Elkészítés

A pulyka schnitzelhez

  1. A pulykamellfilét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy húsklopfolóval átveregetjük, hogy lazítsunk a pulykahús rostjain és vastagságán. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy-egy külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a pankómorzsát, majd a húsokat szépen sorban megforgatjuk a panír hozzávalóiban: elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd végül a pankómorzsában. A morzsában alaposan paskoljuk meg a húst, hogy a pankókéreg alaposan rátapadjon a panírral.
  3. Egy vasserpenyőben olajat vagy zsírt melegítünk és a panírozott húsokat közepes hő felett aranybarna kérgűre sütjük. Nedvszívó papírral bélelt tálra tesszük, majd félretesszük.

A zsályás salsa verdéhez

  1. A zsályacsokrot leveleire szedjük. A petrezselyem szárait is eltávolítjuk, majd finomra vágjuk.
  2. Egy evőkanálnyi olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, majd a kapribogyót és a zsályaleveleket megfuttatjuk a meleg olívaolajon, nagyjából 2-3 perc alatt, mire illatos nem lesz.
  3. Kiöntjük a serpenyőből a fűszeres olajjal együtt egy keverőtálba, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, reszelünk hozzá citromhéjat és fokhagymát, meglocsoljuk pár csepp friss citromlével és még egy kis olívaolajjal, alaposan összekeverjük.

Az orzo al limone-hoz

  1. Egy nagy serpenyőben közepesen alacsony hőfokon hevítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd kevergetve addig főzzük, amíg megpuhul és illatos nem lesz, 2-3 percig. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjatis, és ezt is kevergetve addig főzzük, amíg illatos nem lesz, további 30 másodpercig.
  2. Növeljük a hőfokot közepesre. Adjuk hozzá az orzo-t, a sót és a borsot, és kevergetve főzzük, amíg az orzo kissé megpirul, kb. 1 percig. Öntsünk hozzá annyi alaplevet, hogy ellepje, majd gyakori kevergetés mellett forraljuk fel. Amint a tészta elkezdi felszívni a levest, és a folyadék a felére csökken, adjunk hozzá egy újabb bögrényi alaplevet. Folytassuk a főzést, kevergetve és megismételve a maradék alaplével, amíg krémes mártás alakul ki, és a tészta al dente lesz, összesen kb. 10 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vegyük le a tűzről. Keverjük bele a reszelt pecorino romano sajtot, a petrezselymet, a citromlevet és a metélőhagymát.
  4. Tálaláskor a tányér aljára szedjünk a krémes-citromos orzóból, tegyük rá a felszeletelt pulyka schnitzelt, merjünk rá a zsályás salsa verdéből, majd szórjuk meg sópehellyel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós pulyka schnitzel zsályás salsa verdével és orzo al limone-val
Hering András 182 recept

Ez a recept új szintre emeli a klasszikus rántott húst, amit ezúttal pulykából készítettünk élénkzöld, fűszeres, zsályás salsa verde mártással párostíva. A salsa sós, ropogós kapribogyója és a sült zsálya tökéletes egyensúlyba kerül a schnitzel gazdagságával. Ez egy egyszerű étel, amely azonban lenyűgöző a textúrák kontrasztjával és a klasszikus salsa verde recept átdolgozásával. Köretként egy krémes-citromos orzót készítettem hozzá, ami pont úgy működik, mint egy isteni rizottó, csak nem rizzsel, hanem orzo tésztával készült. Az orzót csirkehúslevesben lassan főztük, így a keményítő fokozatosan felszabadul, amitől krémes, mártásos egytálétel jön létre a Pecorino Romano sajt és a friss citrom hozzáadásával.

Hozzávalók

A pulyka schnitzelhez

A zsályás salsa verdéhez

Az orzo al limone-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...