Ropogós pulyka schnitzel zsályás salsa verdével és orzo al limone-val
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pulyka schnitzelhez
-
375g pulykamell589 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
108g panko427 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zsályás salsa verdéhez
-
4g zsálya12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Az orzo al limone-hoz
-
200g orzo0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2165
kcal
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pulyka schnitzelhez
-
1500g pulykamell2355 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
432g panko1706 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zsályás salsa verdéhez
-
15g zsálya47 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Az orzo al limone-hoz
-
800g orzo0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
8659
kcal
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pulyka schnitzelhez
-
31g pulykamell49 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
8.9g panko35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zsályás salsa verdéhez
-
0.3g zsálya1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.5g kapribogyó0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Az orzo al limone-hoz
-
16.6g orzo0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
20.7g csirke alaplé1 kcal
-
2.1g pecorino sajt8 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
179
kcal
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.6 g
Zsír
-
Összesen 120.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4651.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1266 mg
-
Nátrium 2349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 351.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 464 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1625 micro
Összesen
2165
kcal
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 478.2 g
Zsír
-
Összesen 480.3 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 1859 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18605.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 622 mg
-
Kálcium 2616 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 801 mg
-
Foszfor 5063 mg
-
Nátrium 9398 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1855 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 935 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5368 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6499 micro
Összesen
8659
kcal
- 16% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A pulyka schnitzelhez
-
3 dl napraforgó olaj
-
2 bögre finomliszt
-
4 db tojás
-
4 bögre panko
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A zsályás salsa verdéhez
-
1 csokor zsálya
-
2 csokor petrezselyem
-
2 ek kapribogyó
-
1 ek citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
Az orzo al limone-hoz
Elkészítés
A pulyka schnitzelhez
- A pulykamellfilét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy húsklopfolóval átveregetjük, hogy lazítsunk a pulykahús rostjain és vastagságán. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy-egy külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a pankómorzsát, majd a húsokat szépen sorban megforgatjuk a panír hozzávalóiban: elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd végül a pankómorzsában. A morzsában alaposan paskoljuk meg a húst, hogy a pankókéreg alaposan rátapadjon a panírral.
- Egy vasserpenyőben olajat vagy zsírt melegítünk és a panírozott húsokat közepes hő felett aranybarna kérgűre sütjük. Nedvszívó papírral bélelt tálra tesszük, majd félretesszük.
A zsályás salsa verdéhez
- A zsályacsokrot leveleire szedjük. A petrezselyem szárait is eltávolítjuk, majd finomra vágjuk.
- Egy evőkanálnyi olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, majd a kapribogyót és a zsályaleveleket megfuttatjuk a meleg olívaolajon, nagyjából 2-3 perc alatt, mire illatos nem lesz.
- Kiöntjük a serpenyőből a fűszeres olajjal együtt egy keverőtálba, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, reszelünk hozzá citromhéjat és fokhagymát, meglocsoljuk pár csepp friss citromlével és még egy kis olívaolajjal, alaposan összekeverjük.
Az orzo al limone-hoz
- Egy nagy serpenyőben közepesen alacsony hőfokon hevítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd kevergetve addig főzzük, amíg megpuhul és illatos nem lesz, 2-3 percig. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjatis, és ezt is kevergetve addig főzzük, amíg illatos nem lesz, további 30 másodpercig.
- Növeljük a hőfokot közepesre. Adjuk hozzá az orzo-t, a sót és a borsot, és kevergetve főzzük, amíg az orzo kissé megpirul, kb. 1 percig. Öntsünk hozzá annyi alaplevet, hogy ellepje, majd gyakori kevergetés mellett forraljuk fel. Amint a tészta elkezdi felszívni a levest, és a folyadék a felére csökken, adjunk hozzá egy újabb bögrényi alaplevet. Folytassuk a főzést, kevergetve és megismételve a maradék alaplével, amíg krémes mártás alakul ki, és a tészta al dente lesz, összesen kb. 10 percig. Sózzuk, borsozzuk.
- Vegyük le a tűzről. Keverjük bele a reszelt pecorino romano sajtot, a petrezselymet, a citromlevet és a metélőhagymát.
- Tálaláskor a tányér aljára szedjünk a krémes-citromos orzóból, tegyük rá a felszeletelt pulyka schnitzelt, merjünk rá a zsályás salsa verdéből, majd szórjuk meg sópehellyel.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Ez a recept új szintre emeli a klasszikus rántott húst, amit ezúttal pulykából készítettünk élénkzöld, fűszeres, zsályás salsa verde mártással párostíva. A salsa sós, ropogós kapribogyója és a sült zsálya tökéletes egyensúlyba kerül a schnitzel gazdagságával. Ez egy egyszerű étel, amely azonban lenyűgöző a textúrák kontrasztjával és a klasszikus salsa verde recept átdolgozásával. Köretként egy krémes-citromos orzót készítettem hozzá, ami pont úgy működik, mint egy isteni rizottó, csak nem rizzsel, hanem orzo tésztával készült. Az orzót csirkehúslevesben lassan főztük, így a keményítő fokozatosan felszabadul, amitől krémes, mártásos egytálétel jön létre a Pecorino Romano sajt és a friss citrom hozzáadásával.