Római gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gnocchihoz
-
125g tej70 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
38g búzadara135 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
10g vaj72 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
767
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gnocchihoz
-
500g tej280 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g búzadara540 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
40g vaj287 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
3072
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A gnocchihoz
-
22.9g tej13 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
6.9g búzadara25 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
1.8g főzőtejszín2 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
18.3g konzerv paradicsom3 kcal
-
22.9g zöldség alaplé2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
141
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 173.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 529 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1823 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
767
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 206.3 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1042 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7098.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 2125 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1422 mg
-
Nátrium 3261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 694.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 2491 micro
-
β-karotin 7291 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 1213 micro
Összesen
3072
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 503 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
5 dl tej
-
10 dkg vaj
-
150 g búzadara
-
3 dkg finomliszt
-
2 ek főzőtejszín
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A paradicsomszószhoz
-
4 dkg vaj
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
5 dl zöldség alaplé
-
2 db babérlevél
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
A gnocchihoz
- Először a gnocchi készítését kezdjük el: a tejet a vaj felével felforraljuk, és belekeverjük a búzadarát és a lisztet.
- Állandóan kavarva 5 percig főzzük. Akkor van kész, amikor elválik az edény falától.
- A tűzről levéve beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk.
- Egy sütőlapra 1 cm vastagon széterítjük, és hűlni hagyjuk.
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A szalonnát felkockázzuk. A répát meghámozzuk, megreszeljük.
- A vajon megpirítjuk a szalonnát, ha kisült, hozzáadjuk a hagymmát, 2-3 percig pirítjuk együtt, majd hozzáadjuk a reszelt répát. További 3 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket. Felöntjük a zöldséglevessel.
- 1 órán keresztül nagyon kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
- Kidobjuk belőle a zöldfűszereket, merülő mixerrrel simára turmixoljuk. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
- Amíg fő a paradicsomszósz, 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrúnk a darás masszából. Ha hideg vízbe mártjuk a pogácsaszaggatót, nem ragad rá a tészta.
- Tűzálló tálra tesszük a gnocchikat, ráöntjük a felolvasztott maradék vajat, megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Forrón ráöntjük a paradicsomszószt, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4775
- Feltöltés dátuma: 2012. február 27.
Ajánló
Legjobb friss fűszernövényekkel, ma már ez beszerezhető, de ez nagyon megdrágítja. Ugyanolyan jó szárított fűszerekkel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Ausztriai olasz étteremben ettem előételként. Annyira ízlett, hogy megkörnyékeztük a szakácsot. Igen bonyolultnak tűnik, a valóságban nem annyira. Párhuzamosan lehet dolgozni, különlegessség. Az olaszok előételnek eszik, én zöldségleves után főételként kínálom.