r
Nosalty Logó

Római gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Római gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 3072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1823 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7098.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    2125 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    3261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    2491 micro
  • β-karotin
    7291 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 3072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    503 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Először a gnocchi készítését kezdjük el: a tejet a vaj felével felforraljuk, és belekeverjük a búzadarát és a lisztet.
  2. Állandóan kavarva 5 percig főzzük. Akkor van kész, amikor elválik az edény falától.
  3. A tűzről levéve beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy sütőlapra 1 cm vastagon széterítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk. A répát meghámozzuk, megreszeljük.
  7. A vajon megpirítjuk a szalonnát, ha kisült, hozzáadjuk a hagymmát, 2-3 percig pirítjuk együtt, majd hozzáadjuk a reszelt répát. További 3 percig pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket. Felöntjük a zöldséglevessel.
  9. 1 órán keresztül nagyon kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  10. Kidobjuk belőle a zöldfűszereket, merülő mixerrrel simára turmixoljuk. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  11. Amíg fő a paradicsomszósz, 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrúnk a darás masszából. Ha hideg vízbe mártjuk a pogácsaszaggatót, nem ragad rá a tészta.
  12. Tűzálló tálra tesszük a gnocchikat, ráöntjük a felolvasztott maradék vajat, megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  13. Forrón ráöntjük a paradicsomszószt, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4768
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Legjobb friss fűszernövényekkel, ma már ez beszerezhető, de ez nagyon megdrágítja. Ugyanolyan jó szárított fűszerekkel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Római gnocchi
8zsuzsa8 210 recept

Ausztriai olasz étteremben ettem előételként. Annyira ízlett, hogy megkörnyékeztük a szakácsot. Igen bonyolultnak tűnik, a valóságban nem annyira. Párhuzamosan lehet dolgozni, különlegessség. Az olaszok előételnek eszik, én zöldségleves után főételként kínálom.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...