r
Nosalty Logó

Rizses-almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Rizses-almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 5090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.3 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kétféle cukrot és a tojásokat habosra keverjük 5 percen át, míg jó krémes nem lesz. Majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 C°-on előmelegített sütőbe 15 perc alatt megsütjük.
  3. Az almás réteghez az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A fahéjjal, vanília aromával és ízlés szerinti cukorral megpároljuk.
  4. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt és hozzáadjuk az almához, sűrű tölteléket főzünk belőle.
  5. A rizses krémhez a rizst 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, kis lángon addig főzzük, míg a víz el nem párolog.
  6. Közben a tejet felforraljuk és hozzáadjuk a rizshez. Csipetnyit sózzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a vajat. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, lefedve kb 10 percig pároljuk, néha megkeverjük. A tűzről lehúzva ízlés szerint cukorral ízesítjük. Fedő alá duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és hagyjuk a rizst így kihűlni, ezalatt a gőzben teljesen megpuhul.
  7. A zselatint 1 dl tejszínben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
  8. A többi tejszínt pici cukorral kemény habbá verjük.
  9. Először a rizst, majd az olvasztott zselatint keverjük bele a felvert habba. Rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy picit szilárduljon.
  10. A tésztát megkenjük nagyon vékonyan lekvárral, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket és végül elsimítjuk rajta a rizses krémet.
  11. Tetejére csokit reszelünk. 3-4 órára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7248
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses-almás süti
Alkonyat 83 recept

Nem egy szokványos krémes sütire vágytunk. :-)

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...