r
Nosalty Logó

Ribizlis krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ribizlis krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7602.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 7120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk ,és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Zsírozott, belisztezett, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel csomómentesre keverjük. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, mellyel simára kikeverjük.
  2. A mascarpone krémet is belekeverjük, és sima masszát keverünk belőle.

ribizlis krém

  1. A ribizlit megtisztítjuk, aprítógépben összezúzzuk. A vaníliás cukrot és a keményítőt belekeverjük, és lassú tűzön összemelegítjük.

összeállítás

  1. A kihűlt barna tészta tetejére kenjük a krém 2/3-át, kirakjuk tejbe mártott piskótával.
  2. A kihűlt ribizlis krémet rásimítjuk a piskóta tetejére úgy,hogy folyjon be közé. Majd a maradék vaníliás krémet is rákenjük. Pár szem ribizlivel díszítjük. Hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9336
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 01.

Ajánló

Fagyasztott ribizliből is lehet készíteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akinek van kertje, érdemes néhány tő feketeribizli-bokrot ültetni, mert már a második évben terem, egy kis trágyát ha szórunk alá, azt meghálálja. Aztán egyre több és több lesz rajta, és már csak gyártani kell a finomabbnál, finomabb csodákat belőle!!! :-))))

Hozzávalók

tészta

krém

ribizlis krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...