Ribizlis krémes sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
46g tojás58 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
21g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
19 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
29g babapiskóta110 kcal
-
33g tej19 kcal
krém
-
57 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
58g tej33 kcal
-
17g vaj120 kcal
ribizlis krém
-
42g feketeribizli26 kcal
-
10 kcal
-
10 kcal
összeállítás
Összesen
1190
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
275g tojás346 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
125g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
114 kcal
-
15g sütőpor8 kcal
-
0 kcal
-
175g babapiskóta658 kcal
-
200g tej112 kcal
krém
-
343 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
350g tej196 kcal
-
100g vaj717 kcal
ribizlis krém
-
250g feketeribizli154 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
57 kcal
összeállítás
Összesen
7120
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
10.4g tojás13 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
35 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6.6g babapiskóta25 kcal
-
7.5g tej4 kcal
krém
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
ribizlis krém
-
9.4g feketeribizli6 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
összeállítás
Összesen
267
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 95.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
1190
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.8 g
Zsír
-
Összesen 340 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7602.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 2144 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 2840 mg
-
Nátrium 1975 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.5 g
-
Cukor 447 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 572.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 443 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1290 micro
Összesen
7120
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
tészta
-
5 db tojás
-
30 dkg cukor
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
30 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.3 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
25 dkg mascarpone
-
3.5 dl tej
-
10 dkg vaj
ribizlis krém
-
25 dkg feketeribizli
-
1.5 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
összeállítás
Elkészítés
tészta
- A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk ,és óvatosan beleforgatjuk.
- Zsírozott, belisztezett, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
krém
- A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel csomómentesre keverjük. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, mellyel simára kikeverjük.
- A mascarpone krémet is belekeverjük, és sima masszát keverünk belőle.
ribizlis krém
- A ribizlit megtisztítjuk, aprítógépben összezúzzuk. A vaníliás cukrot és a keményítőt belekeverjük, és lassú tűzön összemelegítjük.
összeállítás
- A kihűlt barna tészta tetejére kenjük a krém 2/3-át, kirakjuk tejbe mártott piskótával.
- A kihűlt ribizlis krémet rásimítjuk a piskóta tetejére úgy,hogy folyjon be közé. Majd a maradék vaníliás krémet is rákenjük. Pár szem ribizlivel díszítjük. Hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9336
- Feltöltés dátuma: 2019. július 01.
Ajánló
Fagyasztott ribizliből is lehet készíteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Akinek van kertje, érdemes néhány tő feketeribizli-bokrot ültetni, mert már a második évben terem, egy kis trágyát ha szórunk alá, azt meghálálja. Aztán egyre több és több lesz rajta, és már csak gyártani kell a finomabbnál, finomabb csodákat belőle!!! :-))))