r
Nosalty Logó

Retro hamburger házi bucival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Retro hamburger házi bucival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hamburgerzsemle

Hamburgerhús

689
Kalória
39.8g
Fehérje
68.8g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
169.2g
Víz
120.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
13.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hamburgerzsemle

Hamburgerhús

Összesen 689 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hamburgerzsemle

Hamburgerhús

Összesen 6196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hamburgerzsemle

Hamburgerhús

Összesen 186 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1979 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 689 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    245.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20645.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    13437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1522.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2597 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17811 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 6196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    536 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Hamburgerzsemle

  1. A lisztben elkeverjük a sót, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd beleöntjük a tejet, majd a vajat. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Ekkor jól összegyúrjuk, 1 órát lefedve pihentetjük.
  2. 9 gombócot formálunk, amit sütőpapíros tepsibe teszünk. További fél órát pihentetjük. Közben a sütőt 180 C fokra előmelegítjük (a sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk, a gőz miatt) A bucikat megkenjük felvert tojás+kevés tej keverékével. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hamburgerhús

  1. A húst és a többi hozzávalót jól elkeverjük és kb. 10-12 gombócot gyúrunk. Serpenyőben kevés zsiradékon sütjük készre. Amíg meleg, mehet rá a szeletelt füstölt sajt, és 1-1 db lapka sajt.
  2. A bucikat félbevágjuk, mehet rá ketchup, mustár. Erre a salátalevél, hús, hagyma, paradicsom és csalamádé. Tetejére még menjen mustár és ketchup... és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hamburgert először a 80-as években ettem. Röhögni fogtok, de először Németországban hallottam róla, akkor, amikor tizenévesen a szüleimmel Meißen utcáit róttuk, és épp a porcelán múzeumból kifele jövet megéheztünk. Ja, amúgy pizzázni ültünk be egy étterembe, ahol életem első pizzáját is ettem. Szóval, akkor még csak hallomásból, reklámokból vagy filmeken volt ismert a hamburger. A nyugati világ (Amerika) első hírnöke, aztán a 80-as években robbant be hozzánk. Az addig sültkolbászt árusító kis bódék, sorra álltak át a hotdog-ra és hamburgerre, amit félig kilógó salátalevéllel, csalamádéval, ketchupos puffancsban kínáltak. Voltak kedvenc helyeim, mint például Kispesten a Határ úton a gombánál, vagy a Kálvin téren, ott, ahol a régi városfal Kecskeméti kapujának rajza volt a tűzfalon, hát a Moszkva téri gombánál lévő hamburgeres meg van? Na ott voltak isteni hamburgerek. 😋 Aztán megérkezett hozzánk, még ha egészen sajátos, magyaros verzióban is: a gyorsétterem-hálózatok itthoni elődje, a City Grill. Na az volt az igazi! A hamburgerben füstöt sajt volt és csalamádé. Nagyikám vitt először, a Jászai Mari téri City Grill-be, ami az a hagyományos, tálcás-sorbanállós-önkiszolgáló étterem volt, nemcsak hamburgerekkel. Nektek voltak kedvenc helyeitek?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!