Répatortaszelet narancsos mascarponekrémmel, marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
14g tojás17 kcal
-
14g barna cukor54 kcal
-
63 kcal
-
21g sárgarépa8 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
4g dió27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g pisztácia24 kcal
Összesen
533
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
170g barna cukor646 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
Összesen
6378
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
8.8g tojás11 kcal
-
9.1g barna cukor34 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
13.3g sárgarépa5 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
2.7g dió17 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10.7g mascarpone43 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
16g növényi tejszín40 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
16g marcipán74 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.7g pisztácia15 kcal
Összesen
339
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 645 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
533
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 370.8 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2981.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 996 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.7 g
-
Cukor 453 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 336.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18520 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1920 micro
Összesen
6378
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 988 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
17 dkg barna cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
25 dkg sárgarépa
-
20 dkg finomliszt
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 kk fahéj
-
20 dkg mascarpone
-
10 dkg cukor
-
2 db narancshéj
-
3 dl növényi tejszín
-
1 teáskanál zselatin
-
30 dkg marcipán
-
4 csepp ételfesték
-
5 dkg pisztácia
Elkészítés
- A tésztához az egész tojást, a cukrot, az olajat, a reszelt sárgarépát tálban összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a dióval, szódabikarbónával , sóval és fahéjjal kevert lisztet, simára keverjük .
- A masszát 2 db 20 x 30 cm -es sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük 170 fokra előmelegített sütőben (laponként ) 18-20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A kémhez keverőtálban robotgéppel simára keverjük a mascarponét, a cukrot, a narancs levét és a héját .
- Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a fél deci hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
- A krémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy vékony rétegben a tetejére is jusson.
- Hűtőbe tesszük dermedni .
- Tálalás eelőtt a díszítéshez a porcukorral szórt munkalapon a marcipán felét kb fél cm vastagra nyújtjuk.
- A répás szelet tetejére simítjuk. A maradék marcipánt megszínezzük narancssárgára és zöldre.
- Répákat készítünk belőle ezzel, és a durvára aprított pisztáciával díszítjük a süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20X30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 43
- Feltöltés dátuma: 2024. november 17.
Ajánló
Az ünnepi asztalra ajánlom, nagyon finom és csodaszép sütemény. Egy száraz pezsgőt kínálnék hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept