r
Nosalty Logó

Répatorta tojáslikőrös krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Répatorta tojáslikőrös krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 9419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    580.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6787.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.9 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    653 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10833 micro
  • β-karotin
    25848 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 9419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    409 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a reszelt narancshéjat, az olajat. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Egy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tortát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral. 1 dl tojáslikörrel is kikeverjük.
  2. A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. 0,6 dl tojáslikőrt megmelegitünk, és a kicsavart zselatint kevergetve feloldjuk benne. Hozzákeverjük a kihűlt zselatint a krémhez.
  3. A kihűlt tortát kettévágjuk. 0,5 dl tojáslikőrrel megkenjük az alsó lapot, és a felső lapnak az alját.
  4. Megtöltjük a tortát krémmel, majd körbe is bevonjuk kivülről.
  5. A tetejét ízlésünk szerint diszítjük. Én cukorral bevont csokitojásokkal raktam ki a tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 737
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta tojáslikőrös krémmel
Gonoszka1 428 recept

Ezt a finom tortát készítettem a húsvéti ünnepekre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 402 kalória van.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...