Répatorta tojáslikőrös krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
44g sárgarépa16 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
28g dió180 kcal
-
5 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
26g tojáslikőr88 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Összesen
1179
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
350g sárgarépa128 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g olívaolaj1768 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
48g narancslé23 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
220g dió1439 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
210g tojáslikőr706 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Összesen
9419
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
13.2g sárgarépa5 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
7.6g olívaolaj67 kcal
-
9.4g cukor37 kcal
-
1.8g narancslé1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
8.3g dió54 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
18.9g mascarpone76 kcal
-
7.9g tojáslikőr27 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Összesen
355
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1354 micro
-
β-karotin 3231 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
1179
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 148.3 g
Zsír
-
Összesen 580.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6787.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1433 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 2981 mg
-
Nátrium 1617 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 858.9 g
-
Cukor 566 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 653 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3073 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 10833 micro
-
β-karotin 25848 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2387 micro
Összesen
9419
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 409 micro
-
β-karotin 977 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
355
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
50 dkg mascarpone
-
2.1 dl tojáslikőr
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a reszelt narancshéjat, az olajat. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Egy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük. Tűpróba!
- A megsült tortát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krém
- A mascarponét elkeverjük a porcukorral. 1 dl tojáslikörrel is kikeverjük.
- A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. 0,6 dl tojáslikőrt megmelegitünk, és a kicsavart zselatint kevergetve feloldjuk benne. Hozzákeverjük a kihűlt zselatint a krémhez.
- A kihűlt tortát kettévágjuk. 0,5 dl tojáslikőrrel megkenjük az alsó lapot, és a felső lapnak az alját.
- Megtöltjük a tortát krémmel, majd körbe is bevonjuk kivülről.
- A tetejét ízlésünk szerint diszítjük. Én cukorral bevont csokitojásokkal raktam ki a tetejét.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 739
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a finom tortát készítettem a húsvéti ünnepekre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 402 kalória van.