Répatorta Anna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
55 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g tej7 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
70 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
A mázhoz
-
7g citromlé1 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
949
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
332 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
-
5g citromhéj2 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
75g tej42 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
40g citromlé9 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5697
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
16 kcal
-
9.5g finomliszt34 kcal
-
0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
21.3g tejföl42 kcal
-
7.1g sárgabaracklekvár20 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
14.2g sárgarépa5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
A mázhoz
-
1.9g citromlé0 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
7.1g marcipán33 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
269
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.8 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3707 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
949
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 209.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3054.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1218 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 898.5 g
-
Cukor 594 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 792.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2943 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 699 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22239 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1452 micro
Összesen
5697
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 439 micro
-
β-karotin 1051 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g teljes kiőrlésű liszt
-
200 g finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
0.8 citromból nyert citromhéj
-
75 ml napraforgó olaj
-
75 ml tej
-
150 g sárgabaracklekvár
-
2 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 g sárgarépa
-
fahéj ízlés szerint
-
1 csipet só
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot, tojást, fahéjjat, tefölt/joghurtot, lekvárt, citromhéjat, olajat, tejet és a csipet sót összekeverjük.
- Egy másik tálban a lisztet a szódabikarbónávalkeverjük össze.
- A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A répát belereszeljük a tojásos keverékbe, majd hozzákeverjük a lisztet is.
- Az egészet belesimítjuk a tepsibe, és megsütjük.
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük róla a sütőpapírt, félbe vágjuk, és megkenjük baracklekvárral, majd visszatesszük rá a tetejét.
- A mázhoz a citrom levét átszűrjük, beletesszük a héját is és a porcukrot is. Jól kikeverjük, majd a süti tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni, addig elkészítjük a marcipán répákat.
- Én 30 répát csináltam, annyi pont elég volt. Miután a máz megdermedt nagyjából, felvágjuk 30 szeletre a sütit (vagy ahány répát csináltunk), és rátesszük a répákat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 34X21X5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7834
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Itt a Húsvét, a nyúl, és ebből következik a répatorta.:) A visszajelzések alapján nem csak ilyenkor kell majd megsütnöm.