r
Nosalty Logó

Répatorta Anna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta Anna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3707 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22239 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 5697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, tojást, fahéjjat, tefölt/joghurtot, lekvárt, citromhéjat, olajat, tejet és a csipet sót összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a lisztet a szódabikarbónávalkeverjük össze.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A répát belereszeljük a tojásos keverékbe, majd hozzákeverjük a lisztet is.
  5. Az egészet belesimítjuk a tepsibe, és megsütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük róla a sütőpapírt, félbe vágjuk, és megkenjük baracklekvárral, majd visszatesszük rá a tetejét.
  7. A mázhoz a citrom levét átszűrjük, beletesszük a héját is és a porcukrot is. Jól kikeverjük, majd a süti tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni, addig elkészítjük a marcipán répákat.
  8. Én 30 répát csináltam, annyi pont elég volt. Miután a máz megdermedt nagyjából, felvágjuk 30 szeletre a sütit (vagy ahány répát csináltunk), és rátesszük a répákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34X21X5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7834
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a Húsvét, a nyúl, és ebből következik a répatorta.:) A visszajelzések alapján nem csak ilyenkor kell majd megsütnöm.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...