r
Nosalty Logó

Rántott tinóru zöldséges rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rántott tinóru zöldséges rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 2626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 5249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 2626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3308.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    7579 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4636 micro
Összesen 5249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Elkészítés

Rántott gomba

  1. Zöldséges rizs: megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, felkockázzuk, és a vajon üvegesre pároljuk, majd a megmosott, felkockázott a sárgarépával és 1 dl vízzel fedő alatt tovább főzzük (körülbelül 10 perc). Ezután hozzáadjuk a sót, borsot, a gombák tönkjét (felkockázva) és a zöldborsót, 2-3 percig együtt főzzük, majd beletesszük a rizst, a maradék vizet és a felaprított petrezselyemzöldet. Körülbelül még 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk fedő alatt megduzzadni a rizs szemeket. A rizs főzése közben előkészítjük a gombát.
  2. Rántott gomba barna tinóruból: a gombát egy kefével (víz nélkül) megtisztítjuk, levágjuk a tönkjét (ezt majd belerakjuk a rizsbe). Közben felhevítjük az olajat. A gombákat picit megsózzuk (esetleg megborsozzuk), rögtön beleforgatjuk a lisztbe. Felverjük sóval az egész tojást + a tartármártásból kimaradt tojásfehérjét, ebben is átforgatjuk a gombákat, majd a zsemlemorzsában is, és az olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük (ne túl hosszan, kb. 5 percig, különben a gomba elveszíti ízét). Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
  3. Tartár házilag: amíg sül a gomba robotgéppel el tudjuk készíteni. A tojássárgájához lassan csorgatva hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot, mustárt, a citromlevet, porcukrot, és simára keverjük. A legvégén belekeverjük a tejfölt, ellenőrizzük az ízét (ne legyen se túl édes, se túl savanyú).
  4. A fotón látható módon, a maradék friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6619
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott tinóru zöldséges rizzsel
Pancsika 101 recept

17 évig vegetáriánus voltam; kreatívnak kell lenni, hogy az ember az összes szükséges tápanyagot bejuttassa a szervezetébe, változatos legyen az étrendje, és sohase legyen unalmas. Ezt a komplett ebédet 45 perc alatt el lehet készíteni, és a barna tinóru nagyon-nagyon finom!:)

Hozzávalók

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...