Rántott ponty Lynda konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
A halhoz
-
500g ponty381 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
38g finomliszt137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1558
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
A halhoz
-
2000g ponty1524 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
150g finomliszt546 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
6231
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
A halhoz
-
68.8g ponty52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.3g vöröshagyma0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
6.9g zsemlemorzsa27 kcal
-
11.7g napraforgó olaj103 kcal
Összesen
213
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 112.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 271.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2994 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
1558
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.9 g
Zsír
-
Összesen 449.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 200 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 1332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9853 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 5772 mg
-
Nátrium 2263 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1086.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 156 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 11975 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 762 micro
Összesen
6231
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 412 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
2 kg ponty
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
citrombors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
A panírozáshoz és a sütéshez
-
15 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A halhoz
- Megpucoljuk, felszeleteljük, besózzuk a halat.
- Elkészítjük a fűszert a következőképpen: először a száraz fűszereket tesszük egy tálba, majd a hagymakrémet (borsónyit) és legvégül az olajat. Jól összevegyítjük, ha van épp otthon citromunk, felének a leve is mehet bele. Hagyjuk összeérni az ízeket 10 percig.
- A fűszerrel jól bedörzsöljük a halat, és hagyjuk további fél órát érlelődni.
- Bepanírozzuk a halat, és forró olajban kisütjük.
- Friss ecetes salátával, krumplipürével vagy majonézes almával tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 29513
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Ajánló
Majonézes almával, amit a következőképp készítek el: 1 kg almát meghámozunk, felkockázunk, és amíg a szószt elkészítjük, citromleves vízbe tesszük,hogy ne barnuljon. Szósz: 1 tubus majonézt 1 nagy pohár tejföllel, sóval, borssal, 1 ek cukorral, csipet majorannával jól kikeverünk, ebbe mehet az alma. Jól összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is bármely halhoz!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom nagy horgász.... Ma reggel meglepett egy szép 2 kg-os pontyocskával..... Gondoltam, meg is van, mi lesz a mai ebéd...... Ha már egyszer így hozzájutunk a halhoz, nagyon olcsón ki lehet hozni.