Rántott gulyás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gulyás
-
150g marhalábszár192 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
10 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
Sütés
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tej3 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
125g napraforgó olaj276 kcal
Összesen
1060
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gulyás
-
600g marhalábszár768 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
600g vöröshagyma218 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
39 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
11 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
Sütés
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tej11 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
500g napraforgó olaj1105 kcal
Összesen
4235
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gulyás
-
21.1g marhalábszár27 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
-
21.1g vöröshagyma8 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.6g marha alaplé0 kcal
Sütés
-
7g finomliszt26 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.7g tej0 kcal
-
7g zsemlemorzsa28 kcal
-
17.6g napraforgó olaj39 kcal
Összesen
149
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 270.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
1060
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 200.1 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 637 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5670.6 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 2193 mg
-
Nátrium 2049 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1485 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 1305 micro
Összesen
4235
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 485 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Gulyás
-
600 g marhalábszár
-
3 ek sertészsír
-
600 g vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 ek sűrített paradicsom
-
1 ek ecet
-
1 ek fűszerpaprika
-
majoranna ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
500 ml marha alaplé
Sütés
-
200 g finomliszt
-
2 db tojás
-
2 ek tej
-
200 g zsemlemorzsa
-
500 ml napraforgó olaj
Elkészítés
Gulyás
- A sertészsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az első pár percben közepes, majd alacsony lángon. Hozzáadjuk a közepes méretű kockákra vágott marhalábszárat, amit a hagymával 15 percig pirítunk.
- Ekkor kerülnek bele a fűszerek, a sűrített paradicsom, az ecet, a szeletelt fokhagyma és a só. Felöntjük a csontlével, és fedővel lefedve 3 órán keresztül főzzük alacsony lángon. Gyakran megkeverjük, és ügyelünk arra, hogy a a gulyás ne égjen le. Szükség szerint önthetünk még hozzá csontlevet.
- Ha a marhahús puhára főtt, a húskockákat kiemeljük a gulyásszaftból, és félretesszük.
Sütés
- A tojásokat felverjük a tejjel. A húst hagyományos módon bepanírozzuk.
- Bő olajban aranybarnára sütjük őket.
- A félretett szaftot leturmixoljuk, étkezésnél ebbe mártogatjuk bele a rántott húskockáinkat.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2269
- Feltöltés dátuma: 2018. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Az étel a bécsi gulyás és a bécsi szelet találkozása. Német nyelvterületen egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több étterem étlapján találjuk meg. Készíthetünk golyókat is a gulyásból. Ebben az esetben a kész gulyást egy éjszakán át hűtjük, pihentetjük, másnap plusz egy órát főzzük. Ezalatt a hús szétfoszlik (ha nem, villával segítünk) és a lé zselésedik. Frissentartó fóliából 15-20 db-ot vágunk, és mindegyikre teszünk egy-két evőkanállal a gulyásból. Golyókat formázunk, a fóliával becsomagoljuk, és szorosan megkötjük, hogy ne folyjon ki. Fagyasztóba tesszük pár órára, ezután panírozzuk (duplán!), és sütjük. Ezt a változatot salátákkal tálalják, hiszen a gulyásszaft a golyókba kerül, nem marad meg mártogatósnak. Isteni étel!