r
Nosalty Logó

Rántott gulyás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Rántott gulyás
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1060
Kalória
50g
Fehérje
91.2g
Szénhidrátok
54.2g
Zsír
270.9g
Víz
159.2g
Koleszterin
6.8g
Rost
10.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 1060 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 4235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1060 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1083.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1485 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 4235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Gulyás

  1. A sertészsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az első pár percben közepes, majd alacsony lángon. Hozzáadjuk a közepes méretű kockákra vágott marhalábszárat, amit a hagymával 15 percig pirítunk.
  2. Ekkor kerülnek bele a fűszerek, a sűrített paradicsom, az ecet, a szeletelt fokhagyma és a só. Felöntjük a csontlével, és fedővel lefedve 3 órán keresztül főzzük alacsony lángon. Gyakran megkeverjük, és ügyelünk arra, hogy a a gulyás ne égjen le. Szükség szerint önthetünk még hozzá csontlevet.
  3. Ha a marhahús puhára főtt, a húskockákat kiemeljük a gulyásszaftból, és félretesszük.

Sütés

  1. A tojásokat felverjük a tejjel. A húst hagyományos módon bepanírozzuk.
  2. Bő olajban aranybarnára sütjük őket.
  3. A félretett szaftot leturmixoljuk, étkezésnél ebbe mártogatjuk bele a rántott húskockáinkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 200 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Az étel a bécsi gulyás és a bécsi szelet találkozása. Német nyelvterületen egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több étterem étlapján találjuk meg. Készíthetünk golyókat is a gulyásból. Ebben az esetben a kész gulyást egy éjszakán át hűtjük, pihentetjük, másnap plusz egy órát főzzük. Ezalatt a hús szétfoszlik (ha nem, villával segítünk) és a lé zselésedik. Frissentartó fóliából 15-20 db-ot vágunk, és mindegyikre teszünk egy-két evőkanállal a gulyásból. Golyókat formázunk, a fóliával becsomagoljuk, és szorosan megkötjük, hogy ne folyjon ki. Fagyasztóba tesszük pár órára, ezután panírozzuk (duplán!), és sütjük. Ezt a változatot salátákkal tálalják, hiszen a gulyásszaft a golyókba kerül, nem marad meg mártogatósnak. Isteni étel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!