Rántásos krémes csirkeleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rántáshoz:
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A leveshez:
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
4 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
6g sajt22 kcal
Összesen
489
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rántáshoz:
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A leveshez:
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1951
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rántáshoz:
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
A leveshez:
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
6.3g halványító zeller1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
26.1g szárnyas alaplé2 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
26.1g csirkecomb29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
1.3g sajt5 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4615 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
489
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 154.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4031 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 2362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 655.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18460 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
1951
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 965 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A rántáshoz:
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
2 evőkanál finomliszt
A leveshez:
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
500 ml szárnyas alaplé
-
200 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
Elkészítés
A rántáshoz:
- Először elkészítjük a rántást. A vajat az olajjal felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés közben aranysárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert szeletekre vágjuk.
- A vajat az olajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a provence-i fűszerkeveréket és a babérlevelet. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a rántást, a levest, tejet és a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük.
- A csirkecombokat lebőrözzük, majd kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, és további 10 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2313
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A napokban szárnyas alaplét készítettem, a levesben főtt hús egy részét használtam fel ehhez leveshez, amely egy egyszerű, gyors és nagyon finom krémes leves.